Sport

2013.06.26. 10:51

A vétlen esett ki?

Furcsa kupakiesését kritizálja a Taliándörögd-Halimba SE, amely játék nélkül búcsúzott a Magyar Kupa megyei selejtezőjének negyedik fordulójából. Úgy, hogy ellenfele nem hozta el a játékosigazolásokat.

Horváth Gábor

A labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtezőjének negyedik körében Taliándörögd-Halimba_Sümeg párharcot rendeztek. Volna. Egy ideig minden rendben volt, a hazaiak jelen voltak, a vendégek időben megérkeztek, csakhogy a meccs előtt kiderült: a sümegiek nem hozták magukkal az igazolásokat. 

- A bíró azt mondta, fél órát ad, hogy az igazolások ott legyenek, de a sümegiek csak egy órával később értek vissza. Mi nem tudtunk addig várni, több játékosunknak is más elfoglaltsága volt. A megyei szövetség versenybizottsága mégis minket hozott ki hibásnak, azzal az indokkal, hogy a bíró azt rendelte el, hogy korlátlan ideig kell várni, ami nem igaz - panaszolta a Naplónak Hoffner Tibor, a dörögdiek klubelnöke, aki hozzátette: nem a továbbjutás érdekli őket, így is tovább meneteltek, mint tervezték, de véleményük szerint rossz gyakorlat, ha a vétlen csapat esik ki.




A játék nélkül továbbjutó sümegiek (kék mezben) azóta búcsúztak a kupasorozattól (Fotó: Penovác Károly)



- Szeretnék felhívni a figyelmet erre az esetre, abból a célból, hogy ilyesmi ne történhessen meg többet - tette hozzá Hoffner Tibor, aki elmondta: szívesen lejátszották volna később a találkozót, de már nem tudták összehozni a csapatot, több játékos ugyanis az első időpontra is szabadságot vett ki a munkahelyén.

A Napló természetesen megkereste Csik Ferencet, a Veszprém megyei szövetség vezetőjét. - A versenybizottság kétszer is körültekintően körbejárta az ügyet. Az a játékvezető döntése, hogy mekkora időben határozza meg a várakozási időt. Ebben az esetben a bíró nyilatkozata alapján a csapatvezetők megegyeztek abban, hogy megvárják a sümegiek visszatérését. Ha megegyeztek, akkor az a hibás, aki ezután nem lép pályára. Mi ezt követően is próbáltunk egyeztetni, ugyanis azt szerettük volna, ha a pályán dől el a továbbjutás sorsa. Több kört is futottunk, de nem jártunk sikerrel - válaszolta Csik Ferenc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!