Sport

2013.06.12. 13:43

Az FC Ajka célja teljesítve, az edzőnek mégis mennie kell

Az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapata csont nélkül maradt bent a második ligában, amihez az átszervezések miatt az ötödik helyet kellett megszerezni.

Novothny Ottó

Az együttes Németh Zoltán irányításával remek őszi szezont produkált, majd tavasszal megakadt a gépezet, a csapat teljesítménye és eredményessége is visszaesett. A vezetők a váltás mellett döntöttek: Vass Lászlót nevezték ki edzőnek, akinek hét mérkőzést kellett levezényelnie. A mérleg: három győzelem, egy döntetlen és három vereség. A legfontosabb viszont, hogy az ajkaiak az ötödik helyen zárták a pontvadászatot.

- A győzelmeket nem kell megmagyarázni - kezdte a szakember az értékelést. - Az ikszet olyan héten gyűjtöttük be, amikor hét nap alatt három találkozót játszottunk. A Kozármisleny jobb volt nálunk, Gyirmóton a játékunk megfelelő volt, de a helyzeteket kihagytuk. A paksi kudarc igazán fájó volt, egyszerűen balszerencsések voltunk, miközben a meghatározó futballisták közül hárman is hiányoztak. Ettől függetlenül ott nyernünk kellett volna - mondta.

Az Ajka teljesítette a tervet: ötödik helyével kiharcolta a jogot, hogy az ősszel rajtoló egycsoportos NB II-ben is megmutathassa tudását (Fotó: Gáspár Gábor)

- Gondolom, izgalmas volt másfél hónappal a bajnokság vége előtt belépni az öltözőbe.

- Visszafogott volt a hangulat a korábbi vegyes eredmények miatt. Ezt próbáltam feledtetni a munkával, és azt gondolom, hogy ez végül sikerült is: dinamikusabb lett a játékunk, kirángattuk a társaságot a holtpontról.

- Furcsa lehetett a játékosoknak is a váltás.

- A hozzáállásukkal az első pillanattól kezdve elégedett voltam. Fogalmazhatok úgy is, hogy vették az adást, nem volt gond az általam diktált tempó, illetve elképzelés teljesítésével sem. Vevők voltak a közös munkára.

- Mindezek után aztán jött a hideg zuhany.

- Bevallom őszintén, hogy nem nagyon értem az elnökség döntését. Persze elfogadom, csak az a szokatlan, hogy nem álltak ki valaki mellett, aki már letett valamit az asztalra. Inkább beleugrottak a bizonytalanba. Ráadásul kaptam egy olyan magyarázatot is, hogy fiatalítani szerettek volna a kispadon is, amit - megmondom őszintén - kissé diszkriminatívnak érzek. Nagyon sajnálom, hogy végül így alakult, de ettől függetlenül természetesen békével váltunk el egymástól.

 

Minden szinten fiatalítani szeretnének

Az ajkaiak egyértelmű célja, hogy úgy vágjanak bele az egycsoportos NB II-es bajnokságba, hogy megváltoztassák a játékoskeretet. Az új szakvezető, ifj. Mihalecz István is az ifjabb korosztályt képviseli (az ajkaiak többszörös gólkirálya, Mihalecz Péter bátyja), de nyilván a csapatba is kell néhány fiatalabb labdarúgót beépíteni. Ugyanakkor ez nagyon időigényes és kényes folyamat, hiszen nem elég csak a kor alapján választani, a minőségre is külön figyelmet kell szentelnie az egyesületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!