Sport

2013.07.18. 12:55

Fradi csatár jött a Pápához

A Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatának új reménysége, Orosz Márk csatárként, valamint a pálya jobb és bal oldalán is otthonosan mozog.

Polgár Tibor

A 23 éves futballista Szegeden már dolgozott Tóth Bálint vezetőedző keze alatt, az ott mutatott remek teljesítményét pedig most Pápán is megismételné. Orosz Márk a Ferencvárostól érkezett egy évre kölcsönbe a Lombardhoz, és ha a pápaiak elégedettek lesznek vele az előttünk álló szezon végén, opciós joguk lesz megtartani a ballábas futballistát. A több poszton is bevethető támadó a 2011/2012-es idényben az NB II-es Szegedet erősítette, ahol a pontvadászat hajrájára kinevezett Tóth Bálint irányítása alatt 12 gólt szerzett 8 mérkőzésen – ezzel pedig oroszlánrészt vállalt a szegediek bennmaradásában.

– A Szegeden töltött szezonodnak köszönhetően figyelt fel rád a magyar futballtársadalom. Hogyan emlékszel vissza arra az időszakra?

– Jól éreztem magam Szegeden. Tóth Bálint érkezésével nagyon elkaptam a fonalat, különösen jó formába kerültem. Bízom benne, hogy Pápán meg tudom ismételni a szegedi teljesítményemet.

– Le is csapott rád a Ferencváros, viszont a zöld–fehéreknél nem sikerült beváltanod a hozzád fűzött reményeket. Mi volt ennek az oka?

– Nyilván én is hibáztam, én is felelős vagyok azért, hogy nem az elvárások szerint alakultak a dolgaim a Fradinál. Ugyanakkor úgy érzem, kaphattam volna több lehetőséget is a bizonyításra. Tény, hogy pályára léptem húsz meccsen, de sajnos nem jöttek a gólok és a gólpasszok. A Ferencváros edzője más típusú játékost keresett a posztomra, és én is több játéklehetőségre vágytam, így elváltak útjaink. Nagyon örülök a pápai lehetőségnek és annak is, hogy ismét együtt dolgozhatok Tóth Bálinttal.

Orosz Márk (a felvétel jobb szélén) örül, hogy a pápai együttesbe gyorsan be tudott illeszkedni (Fotó: Gáspár Gábor)

 


– A pálya melyik részén érzed magad a legjobban?

– A jobb és bal szélen is tudok játszani, de leginkább csatárként szeretek futballozni. Persze ott szerepelek majd, ahová az edzőm jelöl.

– Szegedi játékosként jó néhány gólt szereztél szabadrúgásból, és a Fradiban lőtt gólodat is pontrúgásból érted el. Gondolom, ezután is odaállsz majd a labda mögé.

– Majd meglátjuk, hogy a pápai edzéseken mennyire sikerülnek jól a szabadrúgásaim. Az sem mellékes, hogy a csapatban van néhány igazán jó szabadrúgáslövő játékos.

– Véleményed szerint mi a legnagyobb erősséged, és miben kell még fejlődnöd?

– Egy futballista előtt mindig adva van a fejlődés lehetősége, csupán gyakorlás kérdése az egész. Nekem elsősorban fejjátékban és fizikálisan kell javulnom. A legnagyobb erősségemnek a jó rúgótechnikámat tartom.

– Mit vársz a csapattól és magadtól az előttünk álló szezonban?

– Nem szeretnék számokkal dobálózni, ezért azt mondom, a csapattól minél több győzelmet, magamtól pedig minél több gólt várok. Szeretném megköszönni a csapatnak a segítőkészséget, és azt, hogy egyből befogadtak. 


Olaszországban is futballozott

Orosz Márk Kecskeméten született, itt kezdte a labdarúgó pályafutását. Tizennégy évesen a Ferencváros utánpótlásába került, ahol a korosztályos csapatokban együtt játszott többek között Tóth Bencével, a Lombard Pápa középpályásával. Tizennyolc évesen Olaszországba igazolt. Az Itáliában töltött négy év alatt több alsóbb osztályú klubnál is megfordult, mígnem 2011-ben hazatért, és az NB II-es Szegedhez szerződött. A másodosztályban 22 meccsen lépett pályára, ezeken összesen 15 gólt szerzett. A következő idény során a Ferencvárosban futballozott, és 20 bajnokin egyszer volt eredményes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!