Sport

2013.07.09. 12:17

Két érmet hoztak a döntőről a tapolcaiak

Egy arany, egy ezüst, valamint két–két negyedik és hetedik helyet szereztek a tapolcai sakkiskola növendékei a Balatonlellén rendezett országos korosztályos egyéni bajnokság döntőjében.

Horváth Gábor

A nyolc év alatti lányok küzdelmében a mindössze hat esztendős Gaál Zsóka VI.–VII. helyen végzett 5.5 pontot szerezve.

Juhász Judit (jobbról a harmadik) arany, Érseki Tamara (balról a második) ezüstérmet szerzett az országos bajnoki döntőben (Fotó: Orosz Péter)

A tíz év alattiaknál Juhász Judit százszázalékos teljesítménnyel lett bajnok. A fantasztikus képességű sakkozó tavaly egy korosztállyal lejjebb szerzett országos aranyérmet, azaz most címet védett. A 12 év alattiak mezőnyében Érseki Tamara 6.5 pontot gyűjtve másodikként zárt a rangos küzdelmet és ezzel jogot szerzett az Európa–bajnokságon való indulásra.

A 14 év alattiaknál Koltai Anna hetedik lett, egy korosztállyal feljebb (16 év alattiak) Árvai Eszter az ezüstéremért játszhatott, de veszített és így odalett a bronzérme is, holtversenyben a III.–IV. pozíciót foglalhatta el.

A fiúknál a 14 év alattiak kategóriájában Buzás Bertalan a nagyon erős mezőnyben a dicséretes negyedik helyen végzett,

Összességében remek eredmény produkáltak a tapolcai fiatalok, akik az összesített ponttáblázaton a III.–IV. helyen zárták a megmérettetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!