Sport

2013.07.03. 09:13

Labdarúgó értékelő - Tavasszal feltámadt a peremartoni alakulat

Veszprém megye – Két, némiképp csalódott és egy elégedett csapat alkotja labdarúgó megyei értékelő sorozatunk harmadik részének mezőnyét.

Horváth Gábor

Fűzfő (8., 42 pont)

Három edzőt alkalmazott a 2012/2013–as szezonban a Fűzfői AK, amelynek kispadján ősszel Szécsi János, tavasszal Gallai István ült. Beugróként egyszer–egyszer mindkettejüket Horváth Ferenc váltotta, aki mostantól viszont már nem ideiglenes tréner, a felkészülést az ő irányításával kezdi majd meg az alakulat.

Béday András szakosztályvezető: – Kicsit csalódás a szezon, ezzel az állománnyal előrébb kellett volna végezzünk a tabellán. Ősszel rosszul kezdtünk, majd sikerült feljönnünk. A második fél évben játékban ugyan nem, de eredményességben már azt hozta az együttes, amit vártunk. Szeretnénk együtt tartani a társaságot.

 

A devecseriek (kék mezben) kicsivel jobb szezonban reménykedtek, jövőre javíthat az együttesük (Fotó: Penovác Károly)

 

Devecser (9., 42)

A devecseriek gyengébb idényt produkáltak a vártnál, de a történethez hozzátartozik, hogy az összes mérkőzésüket idegenben játszották. Ez az állapot azonban idén megszűnik, ősztől új sporttelepén szerepelhet a csapat.

Heizler Gábor szakosztályvezető: – A játékosok hozzáállásával, az edzéslátogatottsággal nem volt gond, mégsem sikerült elérnünk a kitűzött célunkat. Kicsit megviselte a csapatot az, hogy nincs otthona, másfelől a mérkőzéseken hiányzott némi fegyelem és rutin. Szerencsére mostantól ismét otthon játszhatunk és igyekszünk tapasztalt játékosokkal erősíteni. Köszönjük szurkolóink egész éves támogatását.

Peremarton (10., 39)

A Peremarton volt a mezőny egyik legjobbja tavasszal, az együttes őszi 12 pontját a második fél évben alaposan túlszárnyalta. Ezzel sikerült négy helyet javítania. A csapattól az ifjúsági gárda létszámhiánya miatt négy pontot levontak, ha nincs a büntetés, a peremartoniak a hetedik helyen zárták volna a szezont.

Hornyák István edző: – Elégedett voltam a csapattal, a fiúk odatették magukat. Jó volt az összhang, az elvégzett munka, alázatos volt a hozzáállás. Ennek köszönhető, hogy a tavaszi teljesítménnyel az élmezőnyben végeztünk. Az osztályzataim alapján Primusz Márk bizonyult a legjobb játékosnak, a házi gólkirályunk pedig Auerbach Attila lett. Egyébként mindenkivel elégedett vagyok. A folytatásban szeretnénk megismételni ezt a teljesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!