Sport

2013.07.17. 16:27

NB I–esek maradtak a futsalosok

A következő idényben is NB I–es futsal csapata lesz a megyeszékhelynek – derült ki az 1. FC Veszprém szezonnyitó sajtótájékoztatóján.

Horváth Gábor

– Tavaly is tartottunk szezonnyitó sajtótájékoztatót és két dolog szerencsére nem változott az egy évvel ezelőtti helyzethez képest. A csapat első osztályú maradt és veszprémi maradt – fogalmazott a szerdai eseményen Navracsics Tibor miniszterelnök–helyettes, az 1. Futsal Club Veszprém tiszteletbeli elnöke.

– Egy olyan sportágról van szó, amelyik könnyen elérhető, űzhető, hasznos és értelmes időtöltés a gyerekek számára is. Az utánpótlás szempontjából pozitív, hogy az együttes továbbra is az NB I–ben szerepelhet. Kívánom, hogy a csapat legyen szerencsés, érjen el minél jobb eredményeket, és bízom benne, hogy bent tud maradni az első osztályban – tette hozzá Navracsics Tibor.



Az 1. FC Veszprém története második szezonját, az előzőt az NB I–ben töltötte, de kiesett. Rajki Tamás ügyvezető elmondta: a szövetségtől nemrég felkérés érkezett, nevezzenek mégis az első ligás szereplésre. Ők ezt meg is tették. Hivatalossá csak akkor válik a dolog, ha a versenybizottság elfogadja a nevezést, de ez már csak formaság, voltaképpen kijelenthető, hogy a veszprémiek ismét a legjobbak között bizonyíthatnak.



– Igyekszünk bizonyítani, hogy méltók vagyunk az NB I–re. Levontuk a konzekvenciákat az előző idényből, szeretnénk törleszteni mind a város, mind a szurkolók felé – nyilatkozta Rajki Tamás, aki elmondta: két új játékossal, Boromisza Gáborral és Boromisza Dániellel már megegyeztek, és új szakvezető, Madarász János irányítja majd a csapatot. Természetesen lesznek távozók is és egy válogatott játékossal (a Napló információi szerint egy kapussal) még tárgyalásban vannak.

A sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester közölte: az 1. FC Futsal Club minden olyat tud, ami miatt méltó Veszprém város kiemelt támogatására. – Bebizonyosodott, hogy a veszprémiek szeretik a futsalt és az is, hogy az egyesület óriási energiát fektet abba, hogy maradandót alkosson. A klub NB I–es és a működése átlátható. A legfontosabb kritériumok tehát teljesülnek, az önkormányzat bátran támogatja kiemelten az egyesületet – tette hozzá a polgármester.



Madarász János: megalkuvás nélkül

Madarász Jánost futsalberkekben nem kell bemutatni – fogalmazott Rajki Tamás ügyvezető. Tény, a magyar futsal válogatottsági rekorderének, a nemzeti csapat volt kapitányának kisujjában van a sportág.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Remélem sem a csapat, sem én nem fogok csalódást okozni. Néhány dolgot helyre kell tenni. Még nem ismerem a játékosokat, de DVD-n láttam néhány meccset és az a véleményem, hogy nem a leggyengébb csapat esett ki. Ez azt jelenti, hogy formálható együttest kaptam. A vezetők elmondták, hogy mit szeretnének, én viszont még többet akarok.

Játékosként sem szerettem a kudarcot, megalkuvás nélkül tettem a dolgom és sikerült is jó eredményeket elérnem. A legjobb hat között szeretném látni a csapatot. Gondolkodásmódot kell váltani és néhány szakmai dolgot kijavítani – nyilatkozta Madarász, aki két éve fejezte be játékos pályafutását a győri együttesnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!