Sport

2013.07.01. 13:48

Százhét íjász versengett

Szekszárd és Kakasd közötti nehéz terepen rendezték meg az év legrangosabb íjász versenyét.

Novothny Ottó

A vetélkedőn a hagyományoknak megfelelően a sportág legjobb hazai képviselői álltak rajthoz. Összesen harminc klub százhét íjásza vágott neki a komoly fizikai és technikai felkészültséget igénylő erőpróbának. Veszprém megyét alsóörsi, veszprémi és pápai sportolók képviselték.

 

A versenyen az ország legjobb íjászai mérték össze tudásukat (Fotó: Orosz Péter)



Mindkét napon 24 célra kellett alkalmanként három vesszőt kilőni, így alakult ki a végeredmény. Érdekesség, hogy a nemzetközi kategóriákban úgynevezett hirtelen halálnak nevezett kieséses rendszerben alakult ki a helyezések sorrendje.

A veszprémi Bakony Íjászklub bajnoka Kuti Géza magabiztosan menetelt a mindent eldöntő csatáig, ahol riválisa Kakas Istvánnal szemben is kitűnően teljesített. Egészen az utolsó célig, ahol ellenfele hihetetlen hajrával fordított, Kuti így a második helyet szerezte meg.




A Veszprém megyei indulók eredményei, férfiak, barebow: 2. Kuti Géza (Veszprém), 3. Gabnai Sándor (Alsóörs), ...5. Szendy Gábor (Veszprém). Ifjúsági: 1. Kuti Balázs (Veszprém). Csigás master: 4. Süle István (Pápa). Vadászreflex: 3. Major Ferenc, Morzál Ádám (mindketten Alsóörs). Történelmi: 5. Pápista Csaba (Alsóörs). Nők, csigás: 3. Gyenge Zsófia (Pápa). Ifjúsági: 1. Buzás Anna (Pápa).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!