Sport

2013.07.24. 10:02

Újabb látványos roncsderbi versenyek

Az országos roncsderbi bajnokságban az idén már három fordulót rendeztek meg.

Novothny Ottó

A hajmáskéri és királyszentistváni pilóták változatlanul és fáradhatatlanul hajtanak a futamokon. A roncsderbi versenyeket azért szeretik a nézők, mert szinte mindent szabad a pilótáknak a jobb szereplés érdekében, ám a szigorú biztonsági előírások miatt sérülések alig történnek.

Legalábbis a pilóták között, hiszen a négykerekűek hatalmas ütésekkel, ütközésekkel, időként borulásokkal vészelnek át egy, egy futamot. Így történt ez legutóbb Kerkabarabáson is, ahol ötven gép és hatvankét pilóta száguldozott az állandóan locsolt körpályán.

 

Az országos roncsderbi bajnokság augusztusban jön Csajágra (Fotó: Orosz Péter)



A hajmáskériek közül Kormos Áron az ifiknél az első helyről indulhatott és óriási csatában ebben a pozícióban intette le a kockás zászló is. Negyedik helyen a királyszentistváni Bauer Csaba érkezett be a célba.

A további kategóriákban a hajmáskériek közül Markus Magerle (szuperfutam) a dobogó második fokára léphetett fel, míg szintén ő a széria kicsi versenyen negyedik lett. Ugyancsak negyedik helyen zárt Marion Lebisch is. Augusztus 4-én Csajágon rendezik a roncsderbi bajnokság negyedik futamát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!