Sport

2013.07.13. 22:39

Veszprém Rally - Vasárnap Super Rallyznak Mikiék

Mindössze egy kilométerig tartott Kazár Miklós és Szőke Tamás számára a 20. Veszprém Rally szombati napja.

A Maximmun Racing Team kettőse alig, hogy kiért a szervizparkból, versenyautó computere elromlott, ezért rögtön az elején kénytelenek voltak föladni a versenyt. Akkor még kérdéses volt, hogy vasárnap Super Rally keretében folytatják, vagy befejezik a hétvégét. Végül a csapattal közösen úgy döntöttek, hogy oda állnak a rajtvonal mögé, és megpróbálnak az utolsó gyorsaságiért járó plusz pontokért harcolni.

-         Természetesen nagyon csalódott vagyok, mert úgy estünk ki, hogy egyáltalán nem hibáztunk – tekintett vissza a nap végén az eseményekre Kazár Miklós. – Sőt még esélyünk sem volt arra, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. A csapat azonnal utánunk jött, kicserélték a computert, a motor beindult, és bejöttünk a szervizparkba. Összeültünk, és úgy döntöttünk: folytatjuk. Mégpedig azért, mert imádjuk ezt a sportot, és szeretnénk sportszerű keretek között a többiekkel megmérettetni magunkat. Még akkor is, ha a bajnoki pontjaink már elúsztak. Az utolsó gyors megnyerése még kecsegtethet némi reménnyel, jelenleg erre nyílhat reális esélyünk.

Kazár Miklós nem rejtette véka alá a véleményét a szombat esti eseményekkel kapcsolatban sem. Mint ismert, a Herczig Bacigál kettős 5 perccel korábban érkezett az időellenőrző pontba, mint kellett volna, ezért – a szabályok értelmében – 5 perc büntetéssel sújtották őket. A nap végén azonban a felügyelő testület visszavonta a korábbi döntést, méghozzá azzal az indokkal, hogy a sportbírók hibáztak. Állítólag rosszul jelölték ki az állomást, ezért tévedett a páros.

-         Mélyen elítéljük, amit Herczig Norbiék csináltak. A vezetőbíró jegyzőkönyvét meghazudtolva, minden befolyásukat bevetve elintézték, hogy rájuk ne vonatkozzanak a szabályok – fogalmazott a bajnoki címvédő. – Amint észrevették, hogy hibáztak, azonnal kitolattak az állomásból, amiért ki kellett volna őket zárni. A mostani már nem az első hasonló eset, ezért szánalmasnak tartjuk ezt az egész történetet. A saját szemünk láttára mentek be hamarabb, erre ezt csinálják Egy ilyen baki után kellene sportszerűen viselkedni, beismerni a hibát és vállalni a következményeit.

-         Vannak olyan versenyzők, akik semmibe veszik az állomáson működő bírók szavát, munkáját, és úgy gondolják, hogy mindent megtehetnek. Szeretnénk gratulálni a versenyben vezető Turán Friciéknek, akik pokolian gyorsan autóztak szombaton. Ugyancsak szeretnénk elismerésünket kifejezni a harmadiktól lefelé helyet foglaló sporttársainknak, akik szintén sokat dolgoztak azért, hogy sikerrel zárják a napot. Ránk természetesen vonatkoznak a szabályok, így vasárnap a Szuper Rally keretében folytatjuk. Tizenkettedikként rajtoltunk reggel, de az utolsó szakasz pontjaiért jó lenne harcba szállni. Persze odáig azért el kell jutni. Reméljük, sikerülni fog. Az autó most már jó, a computert a szerelők kicserélték, így nincs akadálya annak, hogy a folytatásban ott legyünk a többiek között.

20. Veszprém Rallye képek a szervízparkból ITT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!