Sport

2013.07.22. 11:55

Vizes vb a füredi partok előtt

A Nemzetközi Úszószövetség múlt heti döntése szerint Budapesten, pontosabban a fővárosban és Balatonfüreden rendezik meg az úszó világbajnokságot, avagy a vizes vb-t 2021-ben.

Győrffy Árpád

Mint Bóka István polgármestertől megtudtuk, a város is helyszínként szerepelt a pályázati prezentációban. Ha a bemutató nem épp az Anna-bál előtt van, ő is tagja lett volna az utazó delegációnak. Mivel a bál előtti órákban értek volna vissza, inkább itthon maradt. A városban, illetve a tó Füred előtti területén rendezik majd a nyíltvízi hosszútávúszó versenyeket és a műugrás egyik versenyét.

A polgármester elmondta, hogy a megrendezéshez közvetlenül szükséges, pálya, az indító és fogadóterületek, öltözők és más szükséges létesítmények mellett kialakítása mellett, biztosítani kell a közvetítéshez szükséges feltételeket.

A közvetett feltételeknél pedig megfelelő szálláshely és vendéglátói kapacitással kell majd rendelkezésre állni. Ez utóbbi persze inkább a magánszférára tartozik, de jó a közlekedési kapcsolatok megteremtésében alapvető szerep hárul az állami oldalra.

Abban bízik, hogy akkorra egy a jelenleginél jobb vasúti közlekedés alakul ki, és elkészül az M7-es autópályától legalább Veszprémig az északi parti településeket elkerülő út teljes szakasza.

Bóka István szerint az úszóvilágbajnokság egyes számainak balatonfüredi megrendezése elsősorban nem a kapcsolódó fejlesztések miatt lehet fontos a városnak, hanem a rendezvény marketing hatása, a város ismertségének növekedése, presztízsének erősödése hozhat pozitív eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!