Sport

2013.08.15. 22:00

Benes medáljai

A szenior sportolók olaszországi világjátékán ott volt a mezőnyben Benes Magdolna veszprémi atléta is.

Novothny Ottó

A harmincféle sportágban megrendezett és szépkorúak olimpiájának nevezett sport-eseményen Benes a 60 esztendő alattiak korcsoportjában indult.

A veszprémi atletizáló hölgy elmondta, hogy egész esztendőben erre a négyévente megrendezett versenyre készült, munka után edzett és spórolt filléreiből lehetett ott a népes mezőnyben.

Sőt, nem csak egyszerűen ott volt, hanem egy arany- és egy ezüstérmet is elhozott.

Nehézkalapács-vetés szakágban magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt, míg kalapácsvetésben mindössze huszonhat centiméterrel lemaradva a bajnok mögött, második helyen végzett.

A bajnoknő szerint az utóbbi teljesítmény bántja, mert "álmából felkeltve " is tud 38 méter felett hajítani és ezúttal 36.70-nel nyerték meg a versenyt. Érdekességként hozzátette: hazajött és első edzésén 40 méter fölé vágta a kalapácsot!

Benes (középen)a dobogón

Benes Magdolna ír, venezuelai, brazil, cseh, japán, mongol, ausztrál, német és angol vetélytársakkal vetélkedett, és sikereiért köszönetet mondott Horváth Márton edzőjének is.

A sportoló elárulta, hogy jövő tavasszal Budapesten rendezik meg a szenior atléták fedett pályás világbajnokságát, ahol majd sok-sok edzés után nem titkolt célja, hogy mindkét számban diadalmaskodjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!