Sport

2013.08.07. 22:00

Közel százan tekertek a teljesítménytúrán

A Bakony Bike Kerékpáros Egyesület volt a házigazdája a Bakony 93 elnevezésű teljesítménytúrának.

Novothny Ottó

A rekkenő hőségben közel százan vágtak neki a távnak. A házigazdák a cseszneki várnál és Súr községben helyeztek ki frissítő pontokat, melyeket természetesen a résztvevők örömmel használtak ki.

A mezőny Pétről indult lassú felvezetéssel, majd Várpalotától biztosítás mellett tekertek tovább a kerékpáros sportemberek. A csőszpusztai szerpentinen odafelé lezúgott a mezőny, míg nem sokkal később visszafelé alapos erőpróba volt megmászni a kanyargós utat.

A péti teljesítménytúrán közel százan ültek kerékpárjaikra (Fotó: Archív)

Az élen négy fős boly tekert, közülük végül Kutács Zsolt ért leghamarabb a célba, ideje 3:24 óra volt. A legjobb péti Vida Zsolt lett, aki a negyedik helyen (3:29) karikázott be a célba.

A Bakony Bike KE színeit kilencen képviselték a kemény erőpróbán, valamennyien szintidőn belül teljesítették a kilométereket.

Vida, Tar Zsolt, Bíró Tamás, Tóbiás Sándor, Antal Péter, Rédling Béla, Tamási Ivett, Kálnay Tamás, Nádai Zoltán kivétel nélkül minden dicséretet megérdemelnek, amiért a pokoli körülmények között, a rettentő hőségben sikerült a teljesítménypróbán időben visszaérniük Pétfürdőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!