Sport

2013.08.30. 19:07

Megint alulmaradt a Pápa

Ezúttal sem tudott pontot szerezni Szombathelyen a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapata. A Haladás megérdemelten nyert péntek este.

Horváth Gábor

Haladás–Lombard
3:2 (2:1)

Szombathely, 5000 néző. V.: Farkas (Kelemen, Becséri). Szombathelyi Haladás: Rózsa – Tóth P., Guzmics, Devecseri, Fehér – Nagy I., Simon, Németh, Szakály, Halmosi – Radó. Edző: Artner Tamás.
Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Nagy T., Struhar, Szabó – Arsic, Rodenbücher, Maksimovic, Tajthy – Kenesei, Griffith. Edző: Tóth Bálint. Gólszerző: Radó a 13., Griffith a 21., Halmosi a 36., Radó (11-esből) a 46., Arsic a 89. percben.Csere: Kenesei helyett Eszlátyi és Tajthy helyett Orosz a 65., Szabó helyett Ivansics a 67., Szakály helyett Ugrai a 77., Németh helyett Gyurján a 85., Radó helyett Bosnjak a 92. percben.
Sárga lap: Rodenbücher a 18., Szakály a 27., Tóth G. a 33., Struhar a 46., Nagy T. a 75. percben.
Kiállítva: Rodenbücher (második sárga lappal) a 91. percben.

A kezdeti mezőnyfoci – mindkét csapat igyekezett letámadni ellenfelét – után a Haladás gyorsan megszerezte a vezetést.A 13. percben Tóth P. távoli felívelése a védők között Radó Andrást találta meg, a kiugró csatár Szűcs mellett magabiztosan helyezett a kapuba, 1:0.Egy rövid ideig úgy tűnt, hogy a vendégeket megzavarja a bekapott gól, de nem így lett. Sőt.

A 21. percben Griffith fejelt szép támadás után a hálóba. A csatár labdát szerzett, majd végül Szabó pontos beadását értékesítette hat méterről, 1:1.A 34. percben egy szöglet után Fehér fejesét védte Szűcs. Nem sokkal később már a kapus is tehetetlen volt.A 36. percben a jobb szélen üresen álló Fehérhez került a labda, a hátvéd középre tekert, ahol Halmosi Péter négy méterről szabadon passzolhatott a vendégek kapujába, 2:1.



A 43. percben Radó cselezgetett a bal oldalon, jól is helyezett, de Szűcs olvasta a szándékot és kiütötte a tekerést. A hajrában Radó ismét egyedül ugorhatott volna ki, Struhar kézzel sodorta el előle a labdát, bíró és asszisztensei ezt nem vették észre.A második félidő egy hazai büntetővel kezdődött.A 46. percben a jobb oldalon elfutó Radó került Struhar elé, aki a 16-oson belül akadályozta a fiatal csatárt. A sértett végezte el a 11-est, és nem is hibázott, nagy erővel lőtt a jobb felsőbe, 3:1.A Pápa nem tudott nyomást gyakorolni ellenfelére, míg a szombathelyiek könnyedebben játszottak.

A kapusok azért nem unatkoztak: az egyik oldalon Arsic lövését védte Rózsa, a másikon Radó próbálkozhatott ígéretes helyzetben.A Haladás agresszívabban, harciasabban, jobban játszott a Pápánál. Tóth Bálint cserékkel igyekezett erősíteni a küzdőszellemet és a támadásokat, de hiába, igazi helyzetig nem jutott a Lombard, amely ráadásul mezőnyben továbbra is alárendelt szerepet játszott. Orosz és Griffith próbálkozását simán hatástalanították a hazaiak, aztán megint a Haladás percei következtek.

Radó célozta meg a kaput, majd a 83. percben Ugrai cselezett, lövését Szűcs bravúrral ütötte ki.A 89. percben váratlanul szépített a Pápa. Arsic 25 méteres, szépen helyezett, erős szabadrúgása a kapufáról Rózsa hátára, onnan pedig a kapuba került, 3:2.

A folytatásban már nem adódott egyenlítési esélye a Pápának, amelynek alapvető védelmi hibák okozták a vesztét. Stabil hátsó alakzat nélkül nem volt esélye megszorítania ellenfelét.

Artner Tamás: Jó meccset játszottunk egymással. A második félidőben sajnos több helyzetet kihagytunk, de összességében dinamikus, jó focit produkáltunk.

Tóth Bálint: A hazaiak nagyobb lelkesedéssel játszottak, ezúttal sem volt megfelelő a hozzáállásunk. Ráadásul emellett sok védelmi hibát követtünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!