Sport

2013.08.06. 14:16

Mennyire mély a víz?

Persze mindenki szó szerint is fürdőzhet a sikerben, a magyar úszósport újabb remek világbajnoki szereplést produkált.

Novothny Ottó

Látszatra tehát semmi gond, ötödikek vagyunk a nemzetek éremtáblázatán (hogy ennek az összehasonlításnak mi értelme van, arra még nem sikerült rájönnöm), ráadásul 2021-ben mi lehetünk a házigazdái a soron következő vizes vb-nek. A vezetők (minden szinten) feszítenek, hangzatos nyilatkozatokat tesznek, az arcokon szűnni nem akaró mosoly, hiába no, bíznak bennünk külföldön is.

Ki emlékszik már arra, hogy Risztov Éva hazarohant az edzőtáborból, majd kilencedik helyen zárt kedvenc számában. Az is lassan feledésbe merül, hogy Gyurta Dániel edzőjét visszataszító módon és körülmények között hazazavarták Barcelonából. Olyan emberek tették ezt egyébként, akiknek a lelkén nagyságrendekkel nagyobb bűnök száradnak, mint az, hogy a mesteredző többet iszik a kelleténél. Teszi ezt egyébként magánemberként a szobájában és edzésen még soha nem jelent meg részegen. Akkor meg kinek mi köze hozzá?

Jelenleg ő a világ legeredményesebb és minden bizonnyal legfelkészültebb szakembere. Ja persze, nem tartozik bele a brancsba, abba a társaságba, ahol a döntések születnek, meg ahol elosztják a pénzeket. Ahogy egyébként Hosszú Katinka és amerikai edzője sem. Az említettek a három úszó aranyéremből éppen ennyit, hármat szereztek.

Tökéletesen függetlenül attól a társaságtól, akik hosszú évek óta a médiában megjelenítik a magyar úszósportot. És akik közül sokan mindent megtesznek azért, hogy ez a helyzet ne változzon meg. Nem véletlenül kezdődött meg a harc a sikeres tanítványokért. A győztes edzőjét megalázzuk, lehetetlenné tesszük, majd csak feladja és akkor bele lehet ülni a készbe. Izgalmas időszak előtt állunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!