Sport

2013.09.05. 11:10

Bukaresti derbi - Románia ellen lépünk pályára

A román fővárosban lép péntek este pályára a magyar labdarúgó válogatott. A mérkőzés komoly téttel bír.

MTI

A román fővárosban lép péntek este pályára a magyar labdarúgó–válogatott. A mérkőzés komoly téttel bír. Győzelem esetén a magyar nemzeti együttes hatalmas lépést tehet a világbajnoki pótselejtező felé, míg egy döntetlen, vagy vereség után valószínűleg egy újabb vb–szereplésről mondhatunk le. A tét tehát hatalmas, ráadásul a magyar-román rangadó egyébként sem szokott a feszültség nélküli, barátságos összecsapások sorába tartozni.

Egervári Sándor szövetségi kapitány még az indulás előtt elmondta, nagyon nehéz mérkőzésre számít. A szakember tisztábban van azzal, hogy a csapatra a szokásosnál is nagyobb teher hárul, ugyanakkor úgy gondolja, játékosai képesek függetleníteni magukat a külső körülményektől. A kapitány kijelentette: a válogatott Bukarestben is győzelemre játszik.

A várható pokoli atmoszférával kapcsolatban Dzsudzsák Balázs elmondta, egyáltalán nem fél a környezettől, mivel pályafutása során nagyobb és talán vehemensebb szurkolótábor előtt – példaképpen az Ajax, a Feyenoord és a török válogatott drukkereit hozta fel – is pályára lépett már.

A válogatottnak Kádár (jobbról a harmadik) személyében veszprémi származású tagja is van (Fotó: MTI)


Hozzátette: a találkozónak csakis jót tehet, hogy telt ház fogadja majd a csapatokat, nem úgy, mint a két csapat első, budapesti mérkőzésén, amelyet zárt kapuk mögött rendeztek meg.A legutóbbi, románok elleni összecsapáson gólt szerző Vanczák Vilmos elmondta, a magyar válogatottról mindenképpen el lehet mondani, hogy fejlődött az utóbbi időszakban„Úgy gondolom, hogy az első tizenöt-húsz percben gólt akarnak majd rúgni, erre fel kell készülnünk mentálisan, az lenne a legjobb, ha ebben az időszakban mi találunk a kapuba, mert akkor azzal megtörnénk őket. Bízom benne, hogy a szerencse is mellénk áll majd” – fejtegette a várakozásait a svájci Sion védője.

Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese jelenleg egy ponttal előzi meg a nagy rivális románokat, azaz pénteki sikere esetén négypontosra növelné előnyét, ami három fordulóval a sorozat vége előtt már megnyugtató lenne. Kiváltképpen úgy, hogy a magyaroknak ezt követően nem lenne más dolguk a pótselejtezőt érő második hely megszerzéséhez, minthogy hazai pályán legyőzik jövő kedden Észtországot, illetve októberben Andorrát, a csoport két leggyengébb csapatát.

A bukaresti vereség viszont nemcsak kétpontos hátrányt eredményezne, hanem nagy valószínűséggel a vb-álmok végét, mivel Magyarország még találkozik a csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető hollandokkal, míg a románok már túlvannak a vb-ezüstérmes elleni két találkozón. A legizgalmasabb helyzet döntetlen esetén alakulna ki a csoportban, mert Törökország ismét versenybe szállhatna a második helyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!