Sport

2013.09.17. 12:30

Megint hazai pályán a Barabás KC

A nyáron alaposan megerősödött, ám meglepetésre eddig pontot sem szerző Siófokot látja vendégül a Veszprém Barabás Duna Takarék KC együttese a női kézilabda NB I-ben.

Napló sport

A veszprémi hölgyek legutóbb Egerben ellentmondást nem tűrő játékkal, simán legyőzték az újoncot (22:33).

- Sokkal nehezebb mérkőzésre számítottunk - kezdte Róth Kálmán, a Veszprém szakvezetője. - Összeszedetten, koncentráltan kezdtünk, és az első tizenöt perc jó játéka meg is határozta a meccs végkimenetelét. Még azt is elbírtuk, hogy a nyolcadik percben térdsérülést szenvedett Tóth Gabi, aki a hátralévő időben már nem is tudott pályára lépni.

- A Siófok elleni találkozón sem játszhat még Tóth Gabi?

- Szerencsére a hétvégén az Érd kupakötelezettsége miatt nem játszottunk és ezalatt a másfél hét alatt sokat javult a lába. Remélem, már számíthatok rá szerdán.

Az együttes szezonbeli első hazai fellépése nem sikerült túl jól, most javítanának a lányok (Fotó: Penovác Károly)

- A szerdai rivális eddig nulla ponttal áll, mindkét eddigi összecsapását elveszítette a szezonban.

- Meglepő, hogy a Balaton partiak eddig nem szereztek pontot. Szerintem nagyon megerősödtek a nyáron, ezért is csodálkozom, hogy eddig nem ment nekik ebben az idényben. Nagy rajtuk a nyomás, hiszen Siófokon már mindenki nagyon várja az első győzelmet. Talán épp ez szólhat a javunkra, mert nekünk ilyesmi miatt szerencsére már nem kell aggódnunk.

- A nyáron háromszor is összemérték erejüket mai ellenfelükkel. Akkor a Siófok mindannyiszor jobb volt.

- A tesztmérkőzésekből sok következtetést levonni nem szabad. Ráadásul mi soha nem tudtunk teljes csapattal kiállni. Tapasztalat szerzésnek jó volt persze, s láthattuk azt is, milyen játékelemekre kell odafigyelnünk. Azt gondolom megfelelő kapus teljesítménnyel és kemény, feszes védelemmel lehet esélyünk, ellenkező esetben viszont a Siófok a favorit.

A negyedik forduló következik

Szerdán nemcsak a Barabás, hanem valamennyi alakulat pályára lép a női kézilabda NB I-ben, teljes fordulót rendeznek ugyanis. A negyedik körben a bajnoki címvédő Békéscsabára látogat, míg a Ferencváros Dunaújvárosban lép pályára. Az újonc egriek a Debrecent fogadják, az MTK Budapest pedig a Fehérvárt. Nagy csata várható az Érd-Vác összecsapáson is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!