Sport

2013.09.06. 10:45

Veszélyes vetélytárs

Az elrontott bajnoki nyitány után Egerben, az újonc otthonában javítana a Veszprém Barabás Duna Takarék KC NB I-es női kézilabda együttese.

Napló sport

Alapos verésbe szaladt bele a Veszprém Barabás a női NB I szezon nyitóján. Róth Kálmán tanítványai hazai pályán szenvedtek súlyos, 30:19-es vereséget a Dunaújvárostól.

- Alaposan átbeszéltük a történteket, de nehéz okokat találni erre a vereségre. Úgy érzem, kissé elrontottuk a felkészülés végét, mert tompán, lassan kézilabdáztunk, a védekezésünk pedig nem volt elég kemény. Nem szeretném, ha továbbra is ilyen fásultan játszanának a lányok, ezért az elmúlt héten inkább frissítő munkát végeztünk - összegzett Róth Kálmán, a Barabás szakvezetője.

A Veszprém Barabás (jobbra Róth Kálmán edző) a nyitófordulóban alapos verésbe szaladt bele (Fotó: Penovác Károly)

 

Az újonc Eger lesz a következő ellenfél, amely első mérkőzését vívja majd az élvonalban hazai közönség előtt.

- Elvileg nem jelenthet gondot számunkra az Eger legyőzése. Azonban az újonc első hazai összecsapásán veszélyes ellenfél lehet, biztos vagyok benne, rendkívül motivált alakulattal kell szembenéznünk. Az egriek hosszú idő után jutottak fel az élvonalba, így rengeteg nézőre is számítani lehet. Ugye hallottunk olyan híreket, hogy az indulását anyagi gondok nehezítették. A játékosok most biztosan bizonyítani szeretnék, hogy érdemes rájuk pénzt áldozni. Sajnos éles meccsét egyet sem láttuk a Heves megyeieknek, ami kissé megnehezítette a felkészülésünket. Új feladat, hogy ott, helyben kell majd rögtönöznünk, erre is fel kell készülnie a lányoknak. Bízom benne, hogy a jobbik arcunkat mutatjuk majd és akkor nem lehet gond a két pont megszerzése hangsúlyozta a veszprémi együttes szakvezetője, aki a friss egészségügyi helyzetet is felvázolta.

A bakonyiak közül Pelczéder az egyik edzésen a térdéhez kapott, vele valószínűleg nem számolhat Róth Kálmán, viszont a többiek rendelkezésére állnak.

Hárman a BL csapattal is készülnek

A Veszprém Barabás fiatal alakulata szerdáig csak foghíjasan tudott készülni, mert a bajnoki címvédő, BL-győztes ETO három tehetségre is szemet vetett. Szemerei, Tóth G., valamint Planéta együtt edz a hét elején Görbiczékkel. Róth Kálmán a helyükre az utánpótlásból hív új játékosokat, akiknek még szokni kell az NB I-es tempót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!