Sport

2013.09.27. 06:54

Volt veszprémiekkel jön a Rhein-Neckar Löwen

Jubileumi kézilabda mérkőzést rendeznek vasárnap a Bajnokok Ligájában: az MKB-MVM Veszprém alakulata 190. találkozóját vívja a legrangosabb európai kupasorozatban. Az már csak hab a tortán, hogy a német Rhein Neckar Löwen elleni ütközet éppen a 2013/14-es szezon BL nyitánya.

Napló sport

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában hatalmas lépést tehet a csoportelsőség felé a magyar bajnok, MKB-MVM Veszprém, ha vasárnap két vállra fekteti legnagyobb riválisát a hatosból, a német Rein Neckar Löwent. Carlos Ortega tanítványa nagyszerűen kezdték az idényt, hiszen Szentpétervárott 28:15-re nyertek, míg a Löwennek csak ikszre futotta az ukrán Zaporozsje ellen.

A két gárda közös múltja bővelkedik jobbnál jobb meccsekben, azonban a 2008-as KEK-döntő mindenképpen kiemelkedik ezek közül. A finálé első összecsapását még a bakonyiak egykori otthonában, a Március 15. úti sportcsarnokban bonyolították le, ahol frenetikus hangulatú derbin, Mocsai Lajos szakvezető irányításával 37:32-re nyertek a házigazdák. Aztán következett a visszavágó, amelyet ugyancsak végig kézben tartott a Veszprém és már a döntetlen is elég volt neki ahhoz, hogy megszerezze a KEK győzelemért járó díszes trófeát.

Nos, a vasárnapi találkozón mindkét oldalon pályára lépnek a korábbi döntő résztvevői. Érdekes, hogy Zarko Sesum például akkor még a magyar csapatnál jeleskedett, most viszont a mannheimieket erősíti. Vasárnap egyébként szinte biztosan nem tud pályára lépni sérülés miatt. Aztán szólnunk kell még Bjarte Myrhollról is, aki szintén megfordult Veszprémben, s bár ő már a KEK-győzelem idején nem játszott a királynék városában, Bélára így is mindenki emlékszik. Friss hír vele kapcsolatban, hogy ugyan még egy évre szól a szerződése a Löwennél, azonban a napokban további egy évvel meghosszabbították a kontraktusát.

Az idei évben került az MKB-hoz a szerb Rajko Prodanovics, aki jelenleg kölcsönjátékosként szerepel a Löwenben. Megtudtuk azt is, ettől függetlenül pályára léphet a Veszprém ellen, a kölcsönadása ezt nem zárta ki.


A veszprémi csapat a szentpétervári győzelem után a Bajnokok Ligájában hazai pályán is a két pont megszerzését tűzte ki célul (Fotó: Nagy Lajos)


A meccs további érdekessége, hogy jubilál a magyar bajnok, hiszen 190. találkozóját vívja a legrangosabb európai kupasorozatban. Ha minden jól megy, akkor ebben a szezonban akár a 200. mérkőzést is behúzhatják Nagy Lászlóék.

- Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. A Bundesligában szereplők ellen senki sem mehet biztosra még hazai pályán sem. Ellenfelünknek minden posztra két azonos képességű kézilabdázója van, ami azt jelenti, hogy hatvan percig képesek a magas színvonalú játékra - nyilatkozta Carlos Ortega, a veszprémiek mestere. Arra is utalt, hogy a németek az első fordulóban nagy meglepetésre nem tudták legyőzni az ukrán Zaporozsjét (31:31), s a kudarccal felérő döntetlen után szinte biztosan bizonyítani akarnak.

- Kemény, kiélezett párharc várható, ahol mindenképpen mi szeretnénk nyerni húzta alá a szakvezető.

A veszprémiek csapatkapitánya, Nagy László egyetértve edzőjével úgy fogalmazott, nincs annál nehezebb, mint amikor az otthonában pontot vesztő német együttes ellen kell folytatni a csatározást.

- Azt gondolom, amit a vendégek az első fordulóban elvesztettek, azt minden bizonnyal most szeretnék visszaszerezni. Ezért a mi szempontunkból is rosszul rajtolt a Löwen. Persze nekünk nem ezzel, hanem saját játékunkkal kell foglalkoznunk, mert bőven van még mit tanulnunk.

Nagy László a németek mentalitására is felhívta a figyelmet. - Olyan ellenfél érkezik az arénába, amely az utolsó pillanatig küzdeni fog. Persze számunkra is csak a győzelem az elfogadható eredmény és nagyon bízunk benne, hogy remek szurkolótáborunk segítségével megszerezhetjük a két pontot és nagy lépést tehetünk a csoportelsőség felé.

Fazekas Nándor arról beszélt, a csoport rangadója következik: - Már a sorsoláskor is úgy vélekedtek nagyon sokan, hogy az elsőség kérdése a Veszprém és a Löwen között dől el. Izgatottan várjuk az összecsapást, hiszen mégis csak az első, hazai csata vár ránk, amelyen a szurkolók győzelmet remélnek tőlünk. Mi pedig mindenképpen szeretnénk megfelelni ennek a jogos elvárásnak.

Mirzad Terzic: - Önbizalom növelőnek jót tett a szentpétervári siker. Idegenben nyerni soha sem könnyű, ugyanakkor remek érzés. Ez akkor is így van, ha az ellenfél viszonylag könnyebbnek tűnik. Ott is meg kellett harcolni a sikerért. A BL-ben, ha valaki elmélázik egy kicsit, azonnal megbünteti az ellenfél. Az első körben ezt a Barcelona és mai ellenfelünk is megtapasztalhatta váratlan döntetlenjével. Meggyőződésem, hogy nehéz meccs vár ránk, de hazai pályán csak a győzelem az elfogadható eredmény.

Az A jelű hatosban csütörtökön már lejátszottak egy mérkőzést a második fordulóból, ott a Zaporozsje 31:30-ra legyőzte a horvát Zágrábot. A Celje pedig szombaton fogadja a Szentpétervárat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!