Sport

2013.10.01. 10:48

A képmutató Lada

Ez a hasonlat sem igazán jó persze, de ifjú koromban az ezerötszázas Lada maga volt az álom.

Novothny Ottó

Aki ilyen géppel furikázott, arról mindenki tudta, hogy jó pénzcsap végére csatlakozott rá. Nekem is volt olyan osztálytársam, aki családjával hétvégén az 1500-assal parádéztak, irigyeltük is érte. Aztán úgy hozta a sors, hogy padtársak lettünk és feltűnt milyen sóváran nézte a srác a tízóraimat. Egy idő után tollat, ceruzát is vittem neki, anyukám pedig dupla szendvicsadagot csomagolt.

Kiderült, hogy az apuka villogni akart, ezért vette a menő Ladát, miközben a család meglehetősen szegényes körülmények között tengette napjait.

Sokan kérdezik tőlem, miért baj az, hogy épülnek a stadionok. Pedig ez nem probléma, sokkal inkább az, hogy állami (kedvenc meghatározásom az adományokból...), vagyis másra is fordítható pénzeket használnak fel az építtetők. Azok a döntéshozók, akiknek szülei soha nem fognak órákat ülni a kórházak várótermében, nem kerülnek a hónapos várólisták végére és nem küldik őket haza, mert elfogyott a keret, vagy nincs orvos, pláne pénz.

Az említett urak gyermekei soha nem kerülnek olyan iskolába, ahol a mindennapos testnevelés bevezetése ellenére nincs tornaterem, vagy hetekkel a tanévkezdés után még nincs tankönyv (hogy messze ne menjünk, esetleg a tornaterem ablaka van kidőlve és hónapok kellenek mire végre az üzemeltető dolgozik a megoldáson.)

Aztán persze folytatható a sor hosszan, nyilván, aki úgy határoz, hogy stadion épüljön, az nem szembesül a pedagógus béremelés álságos végeredményével. Meg aztán könnyedén kifizeti a svájci frankban, vagy euróban felvett kölcsönét is.

Szóval a hét közben kihasználatlanul álló és a meccs időpontjában is csak mértékkel megtöltött focistadion még várhatott volna. De hát nekünk 1500-es Ladával kell villognunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!