Sport

2013.10.10. 10:40

Mészáros Péter az új sümegi tréner

Mészáros Péter, a magyar válogatott egykori feladója, a Kaposvárral több bajnoki és Magyar Kupa címet nyert játékos lett a Sümegi RE NB I-es férfi röplabda együttes vezetőedzője.

Napló sport

A Sümegi RE Kaposi Tamás játékos-edzővel kezdte meg a 2013/14-es bajnoki szezont a férfi röplabda NB I-ben. A klubvezetők is érezték, ez az állapot sokáig nem tartható fenn, a fiatal játékos és a csapat számára is az volna az ideális, ha egy külön személy irányítaná a tréningeket és vezényelné le a mérkőzéseket.

A tavalyi sümegi röplabda csapat alaposan átalakult, a játékoskeret és az edző is megváltozott (Fotó: Penovác Károly)

Mészáros Péter, a korábbi kiváló feladó, de már edzőként dolgozó szakember neve újra és újra felmerült, ám a tárgyalásoknál tovább nem jutottak. Aztán végre megtört a jég és a Pécs elleni bajnokin már az egykori kilencvenkétszeres válogatott játékos ült a SRE kispadján.

– Botos Ferenc váratlan halála után megüresedett az edzői poszt. Mészáros Péterrel már tavaly és előtte is tárgyaltunk, ám csak most tudtunk megállapodni. Egyelőre heti két alkalommal jár át Kaposvárról edzést tartani, és természetesen a mérkőzéseken is ő dirigálja a társaságot. Büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen kiváló szakember igent mondott az egyesületünknek – nyilatkozott Kaposiné Tróbert Mária, a Sümegi RE elnöke.

A klubvezető elmondta még, hosszú távon számolnak Mészárossal, ezért a polgármesterrel most azon dolgoznak, hogy lakást és állást szerezzenek neki.

– Az egyesület elindított egy utánpótlás nevelő programot, amit egymás közt csillagvár néven illetünk. Eszerint az óvodás kortól kezdve foglalkozunk az érdeklődő és tehetséges gyerekekkel. Az idén az óvodai csoportot szakember hiánya miatt nem tudtuk elindítani, azonban az általános és középiskolában működnek csapataink. Hatodik évfolyamig az iskola képzi a fiatalokat, akik hetediktől átkerülnek a klub égisze alá. Itt már Kaposi Tamás foglalkozik velük heti több alkalommal. Az idősebb korosztályok számára is tartunk edzéseket, egyelőre nekik én vezetem ezeket, ám idővel Mészáros Péterre bíznánk ezt a feladatot, amennyiben ide tud költözni - hangsúlyozta az elnök.

Kaposiné hozzátette, azt szeretnék, ha az ügyes röplabdásokat itt, a régióban tudnák tartani és játéklehetőséget tudnának biztosítani nekik, lehetőleg az élvonalban.

– Nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk, rengeteg pénzt elvisz a különböző korosztályok versenyeztetése és utaztatása. Sümeg kisváros és bizony nagyon nehéz támogatót találni. Őszintén megmondom, ha az állami támogatás reménye nem csillan fel, nem is vállaltuk volna az NB I-es szereplést. Egyelőre pénzt még nem kaptunk, de küzdünk az életben maradásért. Úgy gondolom, amennyiben nem megyünk csődbe, akkor akár a középmezőnyt is megcélozhatjuk az NB I-ben, hiszen egy jó edzővel és tehetséges fiataljainkkal sokra vihetnénk.

A Sümeg azóta lejátszotta első mérkőzését, Pécsett 3:1-re kapott ki. A bajnoki krónikájához hozzátartozik, hogy az újonnan igazolt Lesznyik Károly ezúttal sem tudott pályára lépni és ez csak közvetlenül a meccs előtt derült ki, amikor a játékvezetők jelezték, nem engedik szerepelni egy hiányzó pecsét miatt.

 

 A tréner a munka elkötelezett híve

– Még nincs minden részlet letisztázva a klub és köztem, azonban azt elmondhatom, megkezdtük a közös munkát a fiúkkal. Úgy vélem, sokat kell dolgoznunk, hiszen nagyon fiatal társaság a miénk, de ez ugyanakkor jó is, mert csiszolható, tanulékony csapatról van szó. A munka híve vagyok, azt gondolom, csak sok gyakorlással lehet igazán jó eredményt elérni - mondta el lapunknak Mészáros Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!