Sport

2013.10.26. 17:16

Ezért is jár a pont

A labdarúgó NB II-es bajnokságban az FC Ajka mindkét félidőben egy-egy gólt lőve győzte le a Kozármisleny együttesét.

Novothny Ottó

Ajka-Kozármisleny
2:0 (1:0)

Ajka, 250 néző. V.: Radványi. Ajka. Jánosa - Köles, Jagodics, Fodor, Gunther - Horváth, Lattenstein (Kanta 60.), Sipos - Skriba (Skriba 52.), Sowunmi, Major (Dancsecs 80.). Edző: Mihalecz István. Kozármisleny: Sólyom - Vég, Fellai, Vattai, Kiss - Cziráki (Tóth 71.), Kovács, Nagy E. (Szabó 49.), Vituska (Pap 82.) - Varga, Nagy M. Edző: Szabó Zsolt. 
Gólszerző: Sowunmi 4., Major 58. perc.

 

Az ajkaiak (zöld mezben) megszerezték a nagyon fontos három pontot (Fotó: Zwicker Tamás)



Gyorsan vezetést szerzett a hazai alakulat, hiszen a 4. percben kapu előtti kavarodás alatt ritka bénázást mutatott be a vendég alakulat: legalább öten kivághatták volna a labdát, mégis végül Sowunmi vágta azt a kapuba. Ezután a mislenyiek akarata érvényesült és sorozatban vezették a veszélyes támadásokat, az ajka pedig dolgozta ki a kihagyhatatlannak tűnő ziccereket. Skriba kettő ilyet is elhibázott. A fordulás után is elsősorban az ajkai kapu előterében zajlottak az események, mégis egy óra után remek góllal növelte előnyét  a házigazda. Végül a vendéglátók begyűjtötték mindhárom pontot, miközben az a furcsa helyzet állt elő, hogy  a rivális futballozott, de az FC Ajka rúgta  a gólokat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!