Sport

2013.11.06. 11:15

Világbajnoki cselgáncsozás

Zirc - Első alkalommal történt meg, hogy a Bakony fővárosából világbajnokságra utazhatott egy judózó.

Novothny Ottó

Vincze Balázs kiemelkedően tehetséges cselgáncsozó, aki az idén eredményeivel is bizonyította rátermettségét. Megnyerte a Magyar Kupát és az országos bajnokságon sem talált legyőzőre.

Természetesen a sikerek után tagja lett a junior válogatottnak is, ahol a 81 kilogrammosokat képviselte, úgy is mint a hazai ranglista első helyezettje.

Vincze Balázs (balra) és felkészítője, édesapja Vincze Lajos

 

A világbajnokságot Szlovéniában (Ljubljana városában) rendezték meg, ahol a szerencse nem nagyon kedvezett a zirci fiatalembernek. Első ellenfele kazahsztáni judós volt, aki korábban már a felnőttek között is helytállt korábban. Kettejük csatáját Vincze Balázs elveszítette, ami egyben a kiesését is jelentette a bakonyi sportembernek.

A zirci klubban Vincze Ferenc és Vincze Lajos edzők irányításával több fiatal is remek eredményeket ér el sorozatban. Istenes Bence és Szili Martin a juniorok között bajnoki bronzérmet érdemelt ki, míg a diák mezőnyben Tóth Bálint állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Ugyanitt szintén jól teljesített Piedl Erik, aki az ötödik helyen zárt.

Érdekesség, hogy a klubot irányító szakemberek elmondták, szeretnének minél előbb saját edzőteremben foglalkozni a zirci fiatalokkal és persze az idősebbekkel is, így egyesítve több korosztályt, vagyis a múltat, a jelent és a jövőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!