Sport

2013.12.30. 11:40

Százötven gólnak tapsolhattak a fociszurkolók

Alsóörs - Hetedik alkalommal rendezték meg a Szilveszter kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát. A korábbi zirci helyszín helyett, ezúttal az alsóörsi sportcsarnokba költözött a mezőny és ez remek döntés volt szervezőktől.

Novothny Ottó

Utóbbi állítást az is alátámasztja, hogy a vasárnap délutáni mérkőzéseket telt ház előtt játszották a résztvevők. Remek volt a hangulat és magas a színvonal.

Az események szombaton kezdődtek, amikor négy négyes és egy ötös csoportban megkezdődtek a küzdelmek. A huszonegy csapatot felvonultató mezőnynek köszönhetően a házigazdák érdekes és különleges lebonyolítási rendszert találtak ki: a csoportmeccsek után csak a legrosszabbak búcsúztak és az így versenyben maradt tizenhat együttes egyenes kieséses rendszerben folytatta a mérkőzéseket.

Schmidmajer Árpád főszervező elmondta, hogy összesen másfélszáz gólt láthatott a nagyérdemű, a legtöbbet az F csoportban, ahol harminchárom alkalommal zördült meg a háló. Ezzel szemben az A csoport résztvevőitől mindössze kilenc találatra tellett.

A leggólgazdagabb találkozó a Váralja Oktán mérkőzés volt, a 2:5-ös végeredmény jelentette a csúcsot. A Síkvíz társulata termelte a legszorgalmasabban a találatokat (huszonegyet). A legkevesebbszer a Szeddki kapusának kellett maga mögé nyúlnia, öt meccsen háromszor jutott át a gólvonalon az ellenfél labdája. Érdekesség, hogy ez a közösség a tavalyi torna hasonló statisztikájában az élen végzett.

 

Mindkét napon csaknem végig telt ház előtt játszottak a csapatok a hetedik Szilveszter kupán (Fotó: Penovác Károly)

 

További különlegesség volt, hogy a mezőnyben több jelenleg is az NB I-ben játszó labdarúgó felbukkant, sőt voltak idegenlégiósok és válogatott nagypályás, illetve futsalos sportolók is.

A tornán, végül az elődöntőig a Gillette, az Oktán, a Helsa és a Síkvíz jutott el. A fináléban az Oktán diadalmaskodott, a lehető legkisebb különbséggel. A 2:2-re végződő összecsapás végén a büntető rúgásokkal múlták felül a Helsa társulatát. A harmadik helyet a Síkviz érdemelte ki, miután 3:2-re legyőzte a Gillette csapatát.

A vendéglátók természetesen több különdíjat is kiosztottak a legjobbaknak.

A kapusok között Varga Péterre (Oktán) esett a választás, a gólkirályi címet Gunther Zsolt (Síkvíz) érdemelte ki.

A legjobb játékos Horváth Gábor (Helsa) lett, míg a fiataloknál (U21) Baldauf Konrád (Gillette), az idősebbeknél (35 év felett) Kovács Ferenc (Gillette) vihetett haza elismerést remek teljesítményéért.

A mérkőzéseken Görög Imre, Pákh Csaba, Nagy Zoltán, Rogácsi balázs, Csizmadia Zsolt, Radnai Gábor és Tál Sándor játékvezetők működtek közre.

Végeredmény: 1. Oktán, 2. Helsa, 3. Síkvíz, 4. Gillette, 5. Csopak, 6. Szeddki, 7. Áramütöttek, 8. Fújtatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!