Sport

2014.01.30. 15:20

Hatgólos vereséget szenvedett az FC Ajka

Az FC Ajka másodosztályú labdarúgócsapata az Európa Liga-résztvevő NK Maribor ellen játszotta első idei felkészülési mérkőzését.

Novothny Ottó

NK Maribor–FC Ajka 6:0 (1:0)
Lendva, 100 néző. Ajka: Jánosa – Köves (Péter 72., Pákai, Fodor – Mogyorósi, Horváth (Kanta 75.), Rajos (Sipos 63.), Gunther – Lattenstein (Hanzl 46.), Skriba (Major 46.), Sowunmi. Edző: Mihalecz István.

A nemzetközi porondon a legjobb nyolc közé jutásért harcolhat hamarosan a szlovén együttes, ellenfele a spanyol Sevilla lesz.

Az Ajka elleni tesztmérkőzésen a kezdés után a vendégek remekül tartották magukat. Ekkor elsősorban mezőnyben folyt a játék, noha az ajkaiaknak is volt egy távoli lövésük.

Fordulás után a házigazdák a hatvanadik percben pályára küldték legjobb csapatukat, és az ekkor már fáradó Ajka rengeteg hibát vétett, melyet a szlovének kíméletlenül kihasználtak. A vendégek ebben a játékrészben is egyet lőttek távolról, majd a 80. percben Kanta remek beadásáról Major centikkel maradt le a kapu torkában.

Mihalecz István: – Remekül kijöttek az ajkai csapat hiányosságai a mérkőzésen. És persze a magyar, illetve a szlovén labdarúgás közötti különbséget is bárki megláthatta. A hazaiak fejben és játékban is nagyságrendekkel gyorsabbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!