Sport

2014.01.23. 16:40

A veszprémi csapat a legjobbak közé kerülhet

Veszprém - Várakozáson felül teljesít ebben a szezonban a megyeszékhely NB I-es futsalcsapata, amely a mezőny két profi klubja kivételével mindenki ellen győzelmi eséllyel veszi fel a harcot.

Horváth Gábor

Nagyot változott a világ a veszprémi futsalban. A csapat az előző idényben kiesett, és csak egy visszalépésnek köszönhetően maradt az élvonalban, idén viszont olyan jól megy a csapatnak, hogy szinte már biztos, hogy a rájátszásban a felsőházban lesz érdekelt a társaság.

Az 1. Futsal Club Veszprém sikerének kulcsa elsősorban az új tréner, Madarász János, aki volt profiként profi szemléletet és kemény edzésmunkát hozott a bakonyi megyeszékhelyre. Az edző mellett maga a klub is okosan építkezik, és az utóbbi hónapok játékospolitikája abszolút bevállni látszik.

- Valóban várakozáson felüli az eddig mutatott teljesítmény, és ami még ennél is fontosabb, hogy látszik a befektetett munka, a fejlődés a csapaton - válaszolta lapunk érdeklődésére Rajki Tamás. - Az egyesület vezetője megjegyezte, van még potenciál az együttesben. A kőkemény alapozásnak megvan az eredménye, volt olyan meccs, amikor jobb erőnlétünknek köszönhettük a sikert. Emellett természetesen taktikailag is előreléptünk. Bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz, a bajnokságban szeretnénk a felsőházban végezni, a Magyar Kupában pedig bejutni a négyesdöntőbe - fogalmazott Rajki Tamás.

A veszprémiek (a labdával Tatai) ötödikek a bajnokságban, felsőházi helyük szinte már biztos (Fotó: Penovác Károly)

Annak ellenére, hogy a város és megyénk futsalmúltja csekély (előbbit voltaképpen az 1. FC írta), a csapat kilencven százalékban helyi játékosokra, volt és jelenlegi nagypályás labdarúgókra épül. Közülük kiemelkedik Tatai József, aki a hétfői, Debrecen elleni meccsen öt találatig jutott, összesen pedig már 23-nál jár, amellyel harmadik a góllövőlistán.

- Nem tartom magam még teljes értékű futsaljátékosnak, de rajta vagyunk a dolgon. Sokat dolgozunk Madival (Madarász János - a szerk.), akivel rengeteget nyert a csapat. A sportág mindig is tetszett, szerettem kispályázni, de a nagypályás foci mellett ez általában tilos volt. Miután Ausztriába kerültem, akkor merült fel, hogy futsalozzak. Huszonöt éves vagyok, gondoltam, miért ne próbáljam ki magam. Bíztam a jó szereplésben, de arra nem számítottam, hogy ennyire kijön a lépés. Szerencsére jól megy a góllövés, amihez minden segítséget megkapok. Csapatunk egy összeszokott, baráti társaság, sokakkal már gyerekorom óta együtt játszom. Jó formában vagyunk, de taktikailag még bőven van hová fejlődnünk. Például az olyan dolgokban, amelyek edzésen már mennek, de meccsen még nem - mondta el a Naplónak Tatai József.

 

Meghívót érhet a válogatott forma

Tatai József a Veszprém FC USE neveltje, játszott az NB II-ben Veszprémben és Sopronban, az NB III-ban pedig Balatonfüreden. Nagypályán volt utánpótlásválogatott, s ha tartósan ilyen formát mutat, ez felnőtt szinten új sportágában jöhet össze neki. Nagyon örülnék, ha meghívót kapnék a futsal nemzeti csapatba. Igazából ez a munkám egyik fő célja mondta a játékos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!