Sport

2014.01.08. 19:30

Dupla kosárgyőzelem

Pápa, Veszprém - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban hétközi fordulót rendeztek. A Motax Concordia KC Pápa idegenben szerezte meg a kötelező győzelmet, a Veszprémi ESC első hazai mérkőzésén sikert aratott.

Munkatársainktól

Budafok -Pápa KC

75:98 (26:25, 21:25, 23:25, 5:23)

Budafok, 100 néző. V.: Gaál, Bagi, Vághy. Budafok: Fehér 23/12, Fleck 10, Vajda P. 12/3, Károly 11/3, Budai 4. Csere: Szíjj 2, Tokodi 6, Tóth 7, Thurzó. Edző: Bors Miklós. Motax Concordia KC: Horváth A. 6, Keresztes 14, Kálmán 28, Ács 22, Henrik 15/9. Csere: Vajda B. 2, Simon 3, Rédei 2, Horváth K. 5, Jarosevits 1. Játékos-edző: Vajda Balázs.

Kipontozódott: Vajda P. 36., Fleck 37. perc.

Az alapszakasz első körének utolsó mérkőzésén a sereghajtó jéghideg otthonában a kezdést követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, 6. perc, 12:14. A hazaiaknál Fehér volt eredményes, így előnybe került a Budafok.

A folytatásban a pápaiak nehezen találták a ritmust a rideg körülmények között, keményen küzdött egymással a két alakulat. A félidő végére 47:50-nel érkeztek a résztvevők.

A hosszabb szünetet követően a vendégek Kálmán és Keresztes ragyogó teljesítményénel köszönhetően többször is jelentős előny gyűjtöttek össze, 24. perc, 53:62. Ám a vendéglátók szívósan harcoltak és többször is sikerült felzárkózniuk.

Az utolsó játékrészbe 70:75-ös állásnál fordultak a csapatok. A negyed végén Henrik megsérült, le kellett cserélni, a pápaiak így alacsonyabb szerkezetre váltottak, ami remekül bejött. Ács pontjaival és a fiatalok lendületével végül magabiztosan diadalmaskodott a Pápai KC.

Az esztendő első mérkőzéséhez nem illő feltételek mellett a mérkőzés végére a vendég csapat összeszedte magát és magabiztosan gyűjtötte be a kötelező győzelmet.

Vajda Balázs: - Örülünk a sikernek, de ennél is fontosabb talán, hogy félidőben második helyen állunk a tabellán. Szombaton a TF vendégeként mindent megteszünk a győzelemért.

Veszprémi Egyetem SC- Győr-Szol Széchenyi Egyetem 82:59 (21:13; 22:8; 20:16; 19:22)

Veszprém, 250 néző. Vezette: Reisz, Domokos, Mintál.

VESC: Vertetics 16/9, Oltárczy 13, Szlávik 3/3, Czakó 12, Takács 16/3. Csere: Kováts 5/3, Nagy 8, Sefcsik, Bagó 3, Hoffmann 3, Soós-Nagy 1, Kelemen 2. Vezetőedző: Petőfi Áron. Győr: Drevenka 7/3, Horváth 7/3, Péterfai 6, Papp 7/3, Gombás 6. Csere: Palavits 2, Káli, Vida, Gáll 12/12, Baruta 8, Erdész 2, Daru 2. Vezetőedző: Rátvay Tamás.

Félő volt, hogy a veszprémiek a túlzott bizonyítási vágy miatt görcsösen kezdik idénybeli első hazai párharcukat, ám szerencsére nem így történt, a 6. percben már 14:7-re vezettek, majd a hárompontos vonalon túlról is eredményesek voltak. Petőfi-edző tanítványai a második negyedben is jól védekeztek, amiből gyors ellentámadásokat vezettek a nagyszünetre több mint húszpontos előnyt harcoltak ki. Fordulás után a helyi fiatalok is pályára léptek, ám ők is növelni tudták a differenciát.

A vendéglátók a záró játékrészben már több pontot engedélyeztek az ellenfélnek, de ez már nem befolyásolta a pontok sorsát.

Petőfi Áron: - Előzetesen nem gondoltam, hogy ilyen különbséggel nyerhetünk. Diadalunkat annak köszönhetjük, hogy az ünnepek között sem álltunk le; gyorsak és frissek voltunk.

 

Most érkeztek el a félidőhöz

Az NB I/B-s kosárlabda alapszakaszában most érkeztek el a résztvevők a pontvadászat félidejéhez. A tizenkét csapatos nyugati mezőny tizenegy meccset játszott eddig. A versenykiírás szerint az alapszakaszt követően a rájátszásban lépnek majd pályára a csapatok. Vagyis a keleti és nyugati csoport azonos helyezettjei (1-4, 5-8, 9-12) nyolcas csoportokban egymás ellen folytatják. Természetesen csak a másik csoportból érkezett riválisokkal szemben rendeznek oda és visszavágót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!