Sport

2014.03.05. 11:28

Az 5-8. helyért folytathatja a Sümegi RE csapata

Sümeg – Ahogy az várható volt, a Sümeg 3:0-ás összesítéssel nem jutott a négy közé a bajnoki címvédő Kaposvárral a szemben a férfi röplabda NB I-ben. Mészáros Péter tanítványai így a Dággal játszanak majd az 5-8. helyért.

Napló sport

A férfi röplabda NB I negyeddöntőjében a címvédő Kaposvár biztosan jutott tovább a sümegi együttessel szemben.

A három győzelemig tartó párharc valamennyi összecsapásán vereséget szenvedett a Sümeg, azonban emiatt egyáltalán nincs pánikhangulat a Veszprém megyei csapatnál, hiszen az erőviszonyok szerint teljesen reális eredmény született ebben a párosításban.

– Úgy vélem, becsülettel helyt álltunk, ám a mi erőnkből egyelőre ennyire telik – kezdte Mészáros Péter, a Sümeg RE szakvezetője. – Csak összehasonlításképpen mondom, hogy míg a Kaposvár heti nyolcad edz, mi csupán háromszor gyakorlunk. A különbség persze nemcsak ebben mérhető. A bajnok nagyobb játékerőt képviselt, igyekeztünk megnehezíteni a dolgát, de csodában nem reménykedtünk – összegzett a veszprém megyeiek mestere.

Mészáros Péter tanítványai az esélyesebb Dág ellen készülnek, a két győzelemig tartó párharcot idegenben kezdik a sümegiek (Fotó: Penovác Károly)



Mészáros Péter kiemelte, csapata a legfontosabb célt már teljesítette, hiszen bejutott a legjobb nyolc közé. Nyilván tanítványai szeretnének előbbre lépni a nyolcadik helynél, azonban egyáltalán nincs könnyű dolguk a folytatásban sem.Az 5-8. helyért zajló rájátszásban azzal a Dággal találkoznak majd, amely óriási meglepetésre nem jutott a négy közé a MAFC-cal szemben úgy, hogy az utolsó, ötödik összecsapáson már 2:0-ra is vezetett. A csalódott Dág pedig egyébként is kemény rivális, különösen így, hogy ég benne a bizonyítási vágy.

– Az esélyek egyértelműen a Dág mellett szólnak. Az alapszakaszban kétszer is találkoztunk vele, s mindkétszer kikaptunk tőle. Szerintem egyáltalán nem erre számított a Dág, s talán épp emiatt bármi megtörténhet. Szeretnénk mindent kiadni magunkból, s hogy ez mire lesz elég, azt majd meglátjuk – mondta el végezetül a sümegi tréner.

A Sümeg–Dág párharc két győzelemig tart majd. Az első mérkőzést pénteken rendezik idegenben, míg a másodikat Sümegen vasárnap.Ha szükség lesz harmadik meccsre is, azt elvileg kedden bonyolítják le.A nyertes ezt követően az 5-6. helyért játszhat, a vesztes pedig a 7-8. helyért küzd tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!