Sport

2014.04.09. 11:30

Harmadik az edző

A Veszprémi Shotokan Karate Club színeit négyen képviselték az Egerben megrendezett Európa bajnokságon.

Novothny Ottó

A SKDUN világszervezet kontinensbajnokságán huszonkét ország közel nyolcszáz sportolója adott számot felkészültségéről, tudásáról.

A veszprémiek közül a legfiatalabbak az első napon a korosztályos vetélkedőkön indultak.

Bartos Bonita Kíra (tíz-tizenegy esztendősök) formagyakorlatával a negyedik helyet szerezte meg. Ez kiemelkedő szereplés, hiszen a legjobb magyarnak bizonyult a mezőnyben.

Fuit Vilmos bronzérmet nyert

 

Másnap Bácskai Ádám és Urbán Tamás lépett szőnyegre, mindketten a legjobb nyolc közé verekedték be magukat, ott viszont a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtaniuk, de teljesítményük dicséretet érdemel.

A felnőtteknél a klub mestere, edzője, Fuit Vilmos indult. A nyolcvanöt kilogram feletti súlycsoportban a veszprémi karatés remekül küzdött, több győztes csatát követően végül a harmadik helyen végzett.

Az Európa bajnoki bronzéremmel a sportember példát mutat saját tanítványainak, akik a Veszprémi Shotokan Karate Clubban gyakorolnak hétről hétre a különböző versenyekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!