Sport

2014.04.02. 12:50

Kyokushin diákolimpiai döntős érmek

Veszprém - A megyeszékhely adott otthont a kyokushin karate diákolimpia országos döntőjének. A Március 15. úti sportcsarnokban hatszáznál többen adtak számot felkészültségükről.

Novothny Ottó

Móninger László főszervező elmondta, hogy a nagy létszám miatt nem volt könnyű lebonyolítani az eseményt, de házigazdaként igyekeztek megtenni mindent, hogy a résztvevők jól érezzék magukat. A hat tatamin folyamatosan küzdöttek a felek, míg a másik szakágban formagyakorlataikat mutatták be a résztvevők. A Veszprém megyei klubok fiataljai nagyszerűen szerepeltek, több érmet is begyűjtöttek.

A legeredményesebb karatés a várpalotai Ludszky Zsolt (Thuri György gimnázium, testnevelő: Egri Tibor), aki a junior korcsoportban küzdelmeiben a dobogó legtetejére állhatott fel, míg formagyakorlatával ezüstérmet szerzett.

Hatszáznál többen adtak számot felkészültségükről. Fekete sisakban a remeklő Ludszky Zsolt (Fotó: Penovác Károly)


A palotaiak közül Schwarcz Barnabás (Várkerti iskola, testnevelő) Vancsek Ferenc) a gyermekeknél érdemelt ki második helyet a küzdelmek végén. Kecse Donát (I. István, testnevelő: Bugát Pál) a junioroknál léphetett fel a dobogó harmadik fokára, Körmendi Adrián (Bán iskola, testnevelő: György Tibor) szintén bronzérmet nyert, az ifjúsági korosztály formagyakorlataiban.

A pápai színekben rajthoz állók közül valamennyien az Erkel iskola tanulói, testnevelőjük Nemes István. Valamennyien harmadik helyen zártak, Major Bence gyermek küzdelemben, Bencze Kitti és Orbán Laura gyermek formagyakorlatban lett bronzérmes.

A veszprémiek közül Kasza Kristóf (Simonyi, testnevelő Nagy László) teljesített a legjobban, a küzdelmek végén bronzérmet vehetett át helytállásáért.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!