Sport

2014.05.13. 15:10

Kosztyu Veronika aranyérmes

Az olaszországi Rimini városában rendezték meg a az ITF Taekwondo Európa bajnokságot. A magyar válogatottban huszonheten kaptak helyet, ők képviselték a piros-fehér-zöld színeket a kontinens legjobbjaival szemben.

Horváth Gábor

Érdekesség, hogy a nemzetközi bírók között két veszprémi (Sebestyén Pál és Opra Szabó Zsuzsa) is helyet kapott, ami nagy elismerés ebben a sportágban.

A magyar együttesben egyetlen veszprémi volt, Kosztyu Veronika, akit Somlai János és Sebestyén Pál készített fel az erőpróbára. Kosztyu erőtörésben mutatta be tudását, ami azt jelenti, hogy egy kéz, illetve két rúgástechnikával kell szétrepeszteni a törőlapokat.

Kosztyu Veronika erőtörésben a tavalyi ezüstérmet idén aranyra cserélte (Fotó: Kovács Béla)

A versenyen huszonketten léptek szőnyegre ebben a számban és az első kör után a hat hibátlan törést bemutató taekwondos folytathatta a küzdelmeket. Az oldalsó rúgás volt az első széttöréses próba, ami senkinek sem sikerült, következett a kéztechnika, melyet viszont csak a veszprémi sportoló hajtott végre sikeresen. Végül tavalyi ezüstérme után az idén megérdemelten szerezte meg az Európa bajnoki aranyérmét.

Érdekesség, hogy a magyar csapat az utóbbi idők legeredményesebb kontinensviadalát produkálta, hiszen a felnőttek és korosztályos versenyzők összesen háromszor állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára, kétszer a második helyre és emellett még négy bronzérmet is begyűjtöttek. Az összesített éremtáblázaton a harminc nemzet közül a kilencedik helyen zártak. A vetélkedőn a hagyományoknak megfelelően a lengyelek szerepeltek a legjobban, mellettük még a norvégok és írek teljesítménye volt dicséretes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!