Sport

2014.05.12. 12:24

Rédli András volt a legjobb

Tapolca – A magyar válogatott párbajtőrözői közül a tapolcai Rédli András szerepelt a legjobban a berni Világkupán, a kiváló versenyző hatodik lett a svájci viadalon.

Horváth Gábor

Rédli mellett Boczkó Gábor, Imre Géza, valamint Szényi Péter szerepelt a csaknem kétszáz párbajtőrözőt felvonultató verseny főtábláján. Boczkó az első körben a német Spautz, Szényi a kazah Kurbanov ellen maradt alul, Imre ment egy fordulót, a rutinos vívó a legjobb 16 közé jutásért a koreai Parktól szenvedett vereséget. Rédli egyedül maradt, az Sz-L Bau Balaton Vívóklub sportolója a japán Hirano legyőzése (15:11) után elbánt (13:12) a német Multererrel, a koreai Song ellen pedig kivívta (9:8) a legjobb nyolc közé jutást is. Külön dicsérendő, hogy a magyar vívó többször is nagyobb hátrányból állt fel. A francia Robeiri-vel viszont már nem bírt Rédli, aki végül hatodikként zárt. A versenyt a koreai Park nyerte meg. A tapolcai párbajtőröző megerősítette pozícióját a világranglista legjobb 16 helyezettje között.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!