Sport

2014.06.22. 09:15

Ötödik helyen a megyeszékhely csapata

Veszprém - Változatlanul remekül szerepelnek a veszprémi Colonia Center grappling versenyzői. A megyeszékhely csapata az idei eredmények alapján a hazai klubok sorrendjében az ötödik helyen áll.

Novothny Ottó

Ez a viszonylag új sportág (az első magyarországi grappling vetélkedőt 2009-ben rendezték meg) több más mozgásformából épül fel. Küzdősport, ahol ütés és rúgástechnikákat nem alkalmaznak és a birkózó szőnyegen lekopogtatásig, vagyis feladásig küzdenek a felek.

Nos, a hazai versenyen huszonöt klub 141 sportolója lépett szőnyegre. A veszprémieket Faragó Attila készítette fel. Közülük különböző korcsoportokban Mesterházi Marcell és Horváth Norbert a dobogó első, Kun Marcell és Oláh Erik a második fokára állhatott fel. A felnőttek öt aranyérmet gyűjtöttek össze: Nyíri Zsombor, Faragó Attila, Répási Tamás, Farkas Bálint, Szőke Tibor egyaránt az első helyen végzett. Sándor József viszont két súlycsoportban is második helyezett lett.

A Colonia Center a csapatok vetélkedésében második helyet szerezte meg. Budapesten is rendeztek versenyt. A veszprémiek közül Sándor József diadalmaskodott, Tislér Péter pedig harmadik lett.

A veszprémi grappling csapat az idei eredmények alapján a hazai klubok között most az ötödik   (Fotó: archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!