Sport

2014.07.08. 11:05

Megyefoci: Nem a veretlen csapat lett a bajnok

Megvédte címét a labdarúgó megyei harmadik vonal déli csoportjának bajnoki küzdelmeiben a Révfülöp. Értékelő.

Horváth Gábor

Révfülöp (1., 58 pont): A Révfülöp a legtöbb rúgott és a legkevesebb kapott gól birtokosa, ugyanakkor a bajnok négy alkalommal is alulmaradt a szezonban.

A Balaton-partiaknak a Nyirád volt ebben az idényben a mumusa, tőlük mindkét félév zárásaként kikaptak. A későbbi aranyérmes ezen kívül egyszer (meglepetésre) a Nemesgulács, egyszer a Dörög-Halimba együttesével szemben maradt alul. A révfülöpiek az elmúlt idényban több alkalommal is eljutottak négy és öt gólig. A Badacsonytomaj ellen hétszer, a Káptalantóti ellen nyolcszor találtak a hálóba, a nemesgulácsiaknak pedig egy 11:0-al vágtak vissza az őszi vereségért.

Összességében a csapat teljesen megérdemelten védte meg bajnoki címét.

A révfülöpiek (a képen az egyik gólörömük a sok közül) ebben az idényben is jobbnak bizonyultak mindenkinél. (Fotó: Zwicker Tamás)

Dörögd-Halimba (2., 54): A második helyezett is megérdemel minden dicséretet, hiszen egész szezonban veretlen maradt. (Nem mellesleg, a kupában megyei fináléig jutott, ezüstérmes lett, a döntőben a megyei I-es Cseténytől kapott ki.) Végül a döntetlenek okozták a dörögd-halimbai bajnoki cím vesztét, a csapat kilenc alkalommal remizett, ami a legtöbb az egész mezőnyben.

A Magyar Kupában megyei finálét játszó Dörögd-Halimba (képünkön sárga-feketében jobbra Tóth Krisztián) egy ideig tartotta a lépést a Balaton-partiakkal, ám hiába maradt veretlen a társaság, végül négy ponttal lemaradt a bajnok mögött (Fotó: Penovác Károly)

Balaton SE (3., 46): A szigligetiek úgy szerezték meg a bajnoki bronzot, hogy különösebben sem előre, sem hátra nem kellett tekintgetniük. Ősszel még csak az ötödik helyen állt az alakulat, az idei félévben azonban nagyon szépen menetelt a társaság, amely mindössze egyetlen vereséget szenvedett, azt is a bajnokcsapattól.

Badacsonytomaj (4., 41): A korábban az NB III-ban is megforduló csapat sok (nyolc) döntetlent játszott, s elsősorban emiatt nem lehetett a hajrában versenyben a dobogóért. A tomaji idény emellett a lőtt gólok számát tekintve lehetett volna még jobb. Az ötven szerzett találat az élmezőny leggyengébb teljesítménye.

Nyirád (5., 40): A nyirádiak büszkék lehetnek helyezésükre, és arra, hogy a szezonban két alkalommal is legyőzték a bajnokot. Emellett ők adták a gólkirályt. egyszerre kettőt is!Zánka (6., 40): A zánkai csapat gólaránya mindössze egyetlen találattal lett rosszabb, mint a szintén negyvenpontos nyirádiaké.

Szamaras (7., 30): A Szamaras és a mögötte végzett Balatonederics ugyanolyan mérleget (nyolc győzelem, hat döntetlen, tíz vereség) produkált, a gólarányuk is ugyanaz, a Szamaras több szerzett találattal előzte meg vetélytársát.

Balatonederics (8., 30): Az együttes egy 6:1-es sikerrel kezdte az idényt, később azonban már nem volt ennyire eredményes. Ez, mint láthattuk, egy helyezés mínuszt jelentett a Balaton-parti csapatnak.

Egervölgye (9., 27.): A monostorapátiak a negyedik fordulóban nyertek először, utána viszont több hétig veretlenek maradtak. Tavasszal némileg hullámzóbban szerepelt az együttes.

Balatonszepezd (10., 24): A gárdának nem sok hiányzott a középmezőny-tagsághoz.Lesenceistvánd-Uzsa (11., 21): Az alakulatnál csak egy csapat, az utolsó helyezett Nemesgulács szerzett kevesebb gólt a szezonban. Ezzel együtt a hat siker jó teljesímténynek számít.

Káptalantóti (12., 16): A káptalantótiaktól egy pontot levontak, ez persze sokat nem számított. A csapatnak voltak szép sikerei és értékes döntetlenjei, de összességében ez kevésnek bizonyult.

Nemesgulács-Kisapáti (13., 13): A Nemesgulács-Kisapáti az első fordulóban nyert, később megverte a későbbi bajnokot, a tavaszi folytatásban azonban elkövette azt a negatív bravúrt, hogy egyetlen pontot sem szerzett.

 

A nyirádiak két gólkirályt is adtak

Ritka alkalom az, amikor két gólkirályt avatnak valamelyik idény végén, az pedig szinte példa nélküli, hogy a két legeredményesebb játékost egy csapat adja. A megye III déli csoportjában idén ez történt: a nyirádi Varga Ádám és Tarr István egyaránt 26-26 találattal zárta az évadot. Ők együtt így 52, csapatuk összesen 70 gólig jutott a 2013/2014-es szezonban. Mögöttük Ivitz Zoltán (Balatonszepezd) végzett az harmadik helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!