Sport

2014.11.23. 13:26

Ötgólos hátrányban a Füred

Ötgólos vereséget szenvedett a Balatonfüredi KSE idegenben a kézilabda EHF-kupa harmadik körében. A Csoknyai-csapat félidőben még döntetlenre állt.

Horváth Gábor

Az osztrák bajnok Alpla HC Hard vendége volt a csoportkörbe kerülésért zajló párharc első felvonásán a Balatonfüredi KSE szombat este az EHF-kupában. Szinte az egész mérkőzés alatt fej fej mellett haladt a két csapat. A hajrában aztán felforrósodott a hangulat, amelyet több érdekes (finoma szólva nem a vendégeket támogató) játékvezető döntés is kísért. Nem sokkal a vége előtt még 25:23-at mutatott az eredményjelző, aztán a hazaiak sikeresen megléptek és tisztességes előnyt dolgoztak ki a jövő heti visszavágóra.

Csoknyai István: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. 45 percig fegyelmezetten játszottunk. A végén sajnos technikai hibákat vétettünk. Szorosabb is lehetett volna. Öt gól nagyon sok, de Füreden ledolgozhatjuk

Eredmény: Alpla HC Hard–Balatonfüred KSE 31:26 (13:13)
Hard, 1400 néző. V.: Laitinen, Korja (finnek). A vendégek gólszerzői: Zdolik 10, Vilovski 4, Bánhidi és Szöllősi 3-3, Iváncsik és Grigoriev 2-2, Faluvégi és Kovacscs 1-1. A hazaiak legjobbjai: Schlinger 6, Knauth, Weber és zeiner 5-5.
Kiállítások: 12, ill. 14 perc.
Hetesek: 5/4, ill. 3/1.
Piros lap: Vilovski (59. p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!