Sport

2014.12.07. 20:25

Bútor nyerte a Mikulás-ralit

A hétvégén rendezték a tizennyolcadik Mikulás-ralit, amelyet a Mitsubishi Evóval versenyző Bútor Róbert nyert.

Heffler Péter

A ralizás szerelmesei még egyszer összemérhették lóerejüket az évben, a hagyományosnak mondható Mikulás-ralin. A tizennyolcadik alkalommal kiírt versenyt ezúttal is remek szervezés jellemezte, és a mostoha időjárási körülmények ellenére is minden gond nélkül lezajlott, tájékoztatta lapunkat a főszervező Lakatos Róbert.

Az abszolút elsőséget Bútor Róbert szerezte meg, akinek ez volt a harmadik Mikulás-ralija. – Az első versenyem még 2005-ben volt, majd a 2009-es újrázás után idén tértem vissza a Mikulás- ralira – kezdte a húszszoros magyar bajnok, Bútor Róbert, aki a legmagasabb szinten 2011-ben egy abszolút harmadik helyet is begyűjtött.

– 2013-ban fejeztem be a profi pályafutásomat, de az ilyen versenyekre mindig el fogok látogatni, mert számomra ezek az élményautózások nyújtják az igazi kikapcsolódási lehetőséget – tette hozzá Bútor Róbert, majd azt is el-árulta, hogy mely szakaszok tetszettek neki a legjobban.

– A várpalotai egyes és négyes gyors szakaszok voltak a legélvezetesebbek, legélménydúsabbak számomra. Mindkét körben meg is nyertük azt a gyorsasági részt. Nem volt annyira sáros az út, mint mondjuk a kislőtérnél, így tempó is volt végig - mondta még a győztes.

A versenyen egyébként egy Mitsubishi Evo X-essel indult Bútor Róbert, amit még 2012-ben használt az országos ralibajnokságon. El-árulta, hogy a háromszáznyolcvan lóerős, 700 Nm nyomatékú, négykerék-meghajtású autót a profi karrier utáni „nyugodt” éveire tartogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!