Sport

2014.12.11. 16:55

Negyed százada írta a Napló: Megszűnik-e a VSE NBI-es focicsapata?

Veszprém - 1989-ben a Napló felvetette a kérdést: megszűnik-e a Veszprémi SE NBI-es labdarúgócsapata?

Balassa Gergő

„A demokratizálódási folyamatoknak megfelelően a VSE elnöke a nyilvánosság elé tárta az egyesületet terhelő legégetőbb gondokat. Ha gondolta volna, hogy micsoda indulatokat szabadít el... A hétvégén a sportág híveinek ez volt a beszédtémája. Az indulatos vagdalkozástól, a csendes beletörődésig mindenféle megnyilvánulás szem- és fültanúja lehetett az újságíró. Az sem tagadható azonban, nem kevesen voltak, akik a labdarúgás megszüntetésével kapcsolatban egyetértettek, sőt, örültek az ötletnek.

A veszprémi csapat az NB I-ben gyakran telt ház előtt játszott. Fotó: archív

Még azt is felvetették: ha nem lenne élvonalbeli foci, nem lenne az év végén mérleghiány, nyugodtabban sportolhatnának a többiek. De valóban így van-e ez? A több mint hetvenesztendős fennállásának legnagyobb sikerét elérő szakosztály visszaszorítása megoldaná-e a gondokat?" Varga Zoltán, az Agrobank Rt. veszprémi igazgatója szerint „ha egy városban 6–8 ezer ember jár ki a mérkőzésre, a másik tízezer pedig a sportoldalon kezdi a Naplót olvasni, akkor ez esetenként legalább 15–20 ezer ember érdekeltségét jelenti."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!