Sport

2015.01.27. 12:45

Diákolimpiai bajnok a Lóczy fiú kézilabda csapata

Fantasztikus sikert ért el a Lóczy Lajos Gimnázium fiú kézilabda csapata, miután megnyerte a VI. korcsoportosoknak kiírt diákolimpia országos döntőjét.

B. Virág Rita

Győrben rendezték meg a VI. korcsoportos fiú, leány kézilabda diákolimpia országos döntőjét, ahol nemenként nyolc-nyolc csapat küzdött a minél jobb helyezésekért.

Veszprém megyéből egyedül a balatonfüredi Lóczy gimnázium alakulata jutott el a idáig. György László tanítványai a B jelű négyesbe kaptak besorolást, a Tatabányával, a Csurgóval, és a budapesti Telepyvel.A Tatabánya elleni nyitómeccs nem sikerült jól, hiszen a Balaton-partiak küzdelmes meccsen egy góllal alulmaradt 22:21-re.

A balatonfüredi Lóczy gimnázium diákolimpiai bajnokcsapata (Fotó: MDSZ)

A második találkozón a fővárosi Telepy ellen már biztos füredi siker született, a Lóczy öt góllal nyert.Az utolsó csoportmeccsen a Csurgóval ki-ki meccset játszottak a balatoniak, ahol jó hangulatú összecsapáson négy gólos sikert aratott a Lóczy.

Az elődöntőt és a finálét a nemrégiben átadott Győri Arénában tartották meg.

Itt az Orosházát simán két vállra fektette a Lóczy (38:27), majd a döntőben újra következett a Tatabánya.A finálé színvonalas, küzdelmes összecsapást hozott. Előbb a Tatabánya elhúzott 10:5-re elhúzott, de a félidőre visszakapaszkodott a György legénység egy találatra. Fordulás után végig fej, fej mellett haladtak a csapatok, aztán a végjátékban a maga javára döntötte el a Lóczy a meccset, 25:24-re nyert és a legjobbkor vágott vissza az első meccsen elszenvedett fiaskóért.

A torna legtechnikásabb játékosának járó különdíjat Deák Máté érdemelte ki, míg a legjobb szakvezetőnek természetesen György Lászlót választották.

A legjobb kapus a tatabányai Boros Tamás lett, míg a gólkirály a budapesti Telepy iskola játékosa, Garamvölgyi Attila.

A harmadik helyen a mezőkövesdi Szent László iskola végzett,

A lányoknál a győri Bercsényi nyert, megelőzve a békéscsabai Széchenyit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!