Sport

2015.01.08. 09:53

Védekező- és szabaduló-technikákat gyakoroltak

Veszprém - Színvonalas szemináriumot tartott Molnár Gábor kétszeres jiu-jitsu világbajnok a Veszprém Arénában közel 30 résztvevő számára. A számos tapasztalattal szolgáló edzést a helyi brazil jiu-jitsu klub szervezte.

Polgár Tibor

A veszprémi küzdősport-egyesület versenyzői az utóbbi időben szép eredményeket értek el hazai, illetve nemzetközi megmérettetéseken. Fejlődésüket és felkészülésüket a következő versenyekre kiválóan szolgálta a Molnár Gábor által tartott tréning. – Egy ilyen szeminárium alkalmával a vezetők, oktatók felmérik a klubtagok fejlődését. Kijavítják a hibákat, és utat mutatnak a folytatásra – nyilatkozta a Naplónak Végh Norbert, a Veszprémi Brazil Jiu-Jitsu Klub vezetője. Mint mondta, a Gracie Barra Akadémiához, valamint Molnár Gábor iskolája alá tartozó egyesületük szilárd alapokon működik, és szakmailag sincs kivetnivaló a helyi brazil jiu-jitsu-oktatásban.

A szeminárium résztvevői hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak a gyakorlás végére. Középen Molnár Gábor barna öves jiu-jitsu-mester (Fotó: Veszprémi Brazil Jiu-Jitsu Klub)

– A legutolsó szemináriumunkon magas létszámmal voltunk jelen, és sokan jöttek a környező városok klubjaiból is. Jelen volt többek között Kovács Balázs judomester, Mihályfi Ákos lila öves jiu-jitsu-oktató, valamint az ajkai klub több képviselője Kálmán András vezetésével. A kölcsönös tapasztalatszerzésen kívül a testvérklubok összetartását is elősegítette a közös gyakorlás. Összesen csaknem harmincan vettünk részt a színvonalas edzésen. Bemelegítés, majd sok-sok társas rávezető-gyakorlat következett. Technikai repertoárunkat a védekezés és a szabadulás terén gazdagítottuk – tudtuk meg Végh Norberttől, aki hozzátette: az edzés végén Molnár Gábor jiu-jitsu-mester kék övet kötött a veszprémi Pacher József és Pacher Tamás derekára.

Címkék#jiu-jitsu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!