Sport

2015.02.08. 14:15

Sorrendben ötödik sümegi győzelem

Sümeg (bvr) Ha nehezen is, de sikerrel zárta a sereghajtó otthonában megrendezett bajnokit a Sümeg NB I-es röpicsapata.

B. Virág Rita

SZESE Győr- Sümegi RE

2:3 (-12, -20, 25, 21, -13)

Győr, 100 néző. Sümegi RE: Dolgos, Lesznyik, Lakics, Kaposi, Soós, Varga. Csere: Récsei (liberó), Szabó, Nagy. Edző: Markó Gábor.

A sereghajtó otthonában úgy kezdett a Sümeg, ahogy a hatodik helyezettől elvárható volt. Lesznyik, Kaposi és Lakics vette vállára a csapatot, s Dolgos pontos feladásaiból szinte minden ütés az ellenfél térfelén landolt. A Sümeg a játék minden elemében felülmúlta riválisát, könnyeden szerzett vezetést.

A harmadik játszmában változtatásra szánta el magát Markó Gábor edző: úgy ítélte meg, az eddig kevesebbet játszó Szabónak is lehetőséget biztosít. A társak ahelyett, hogy mindent beleadva segítették volna a fiatal játékost, megtorpantak, s egyre inkább átvette a kezdeményezést a Győr. Kiélezett csatában a hazaiaknak sikerült is a szépítés, majd lendületből a negyedik felvonást is meghozták és ezzel egyenlítettek.

Az utolsó szettben szerencsére helyre állt a rend és a SRE rendkívül fegyelmezett, koncentrált játékkal bebiztosította magának a győzelmet.

Nem alapozhatják hat emberre a jövőt Sümegen, a fiatalokat mielőbb be kell építeni, erre tanulságként szolgálhat a harmadik játszma. Kaposi, Lesznyik és Dolgos kiemelkedően röpizett.

Markó Gábor: - A győzelemnek örülünk, de a harmadik szettből mindenképptanulnunk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!