Sport

2015.02.15. 10:20

DPASE-FC Ajka - Utoljára: ajkai fiaskó

Az élvonalban szereplő Dunaújváros otthonában, a felkészülés utolsó fázisában rendkívül hasznos találkozót játszott az FC Ajka.

B. Virág Rita

Dunaújváros–FC Ajka 3:2 (1:1)
Pálhalma, 100 néző. V.: Szommer. Dunaújváros: Nagy G. – Wolsze, Szekeres (Sárközi 46.), Hídvégi, Csehi (Burucz 67.) – Petneházi, Böőr (Thiago 67.), Godslove (Marics 67.), Papp – Orosz, Eppel. Edző: Dobos Barna. FC Ajka: Jánosa – Asztalos, Pákai, Köles (Gunther 46.) – Zámbó (Zsirai 67.) – Nagy B. (Merk 83.), – Németh (Pál 38.), Lattenstein (Varga 46.), Major (Kalász 83.) – Sowunmi (Mihalecz 72.), Szabó (Besztercei 67.). Edző: Zoran Kuntics.

Hétközben az újvárosiak azt kérték, hogy kétszer hatvan perces legyen a mérkőzés, az ajkaiak így is készültek, 21 játékossal érkeztek a tesztmeccsre. A helyszínen kiderült, mégis kétszer 45 perc mellett döntöttek a vendéglátók – ezért az ajkai játékosok egy része (akik kevesebbet játszottak), csak a mérkőzést követő edzés miatt utaztak Dunaújvárosba.

A füves pályán lejátszott találkozón, az első 35 percben szinte állandóan a hazaiak térfelén folyt a játék, Nagy G. kapusnak Németh, Szabó és Major lövésénél minden tudására szüksége volt, hogy megőrizze hálóját a góltól.

Az ajkaiak vezető gólja a 18. percben született: ekkor egy 17 méteres szabadrúgást Szabó Németh elé gurított, aki a jobb sarokba lőtt, 0:1.

A 35. percben egyenlítettek az újvárosiak, Csehi baloldali beadása után Petneházi 16 méterről vágta a labdát a hálóba, 1:1.

Szünet után tíz perc alatt született három gól. Előbb a 47.-ben baloldali hazai szöglet után Jánosa Sowunmi fejére öklözte a labdát, ami onnan a kapuban landolt, 2:1.

Az 52. percben Eppel 15 méteres lövését Jánosa csak kiütni tudta, pontosan Godslove elé, aki a kapu közepébe helyezett, 3:1.

Az 55. percben sikerült a szépítés: Gunther baloldali beadása után Pál 15 méterről lőtt a léc alá, 3:2.

A mérkőzés utolsó tíz percében Jánosának akadt még dolga Eppel lövéseinél.

Zoran Kuntics: – Számunkra abszolút hasznos főpróba volt a Dunaújváros elleni mérkőzés, készülve az egy hét múlva esedékes soproni bajnoki rajtra. Különösen az első félidőben játszottunk jól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!