Sport

2015.06.17. 08:09

Jéggé fagyva, remegve ért célba az Austria Top Tour-on Benedek István

Balatonfüred – Rendkívüli időjárás körülmények között lett nyolcadik az Austria Top Tour elnevezésű országúti kerékpáros sorozat legutóbbi, brutális hosszúságú és szintkülönbségű állomásán a füredi Benedek István.

Horváth Gábor

A füredi Benedek István összetettben a második helyen áll a sorozatban

Az Austria Top Tour az olasz-osztrák határvidékre, a Dolomitokba invitálta résztvevőit legutóbbi állomásán. A Dolomiten Radrundfahrt 230 kilométere mellé 5500 méteres szintemelkedést kínált a versenyzőknek. A nem mindennapi távhoz ráadásul ezúttal igazi ítéletidő is társult, a mezőny szakadó esőben teljesítette az útvonalat. Már aki tudta teljesíteni.

- A négyszáz induló több mint negyede adta fel a versenyt. Végig szakadt az eső, volt olyan rész, ahol tíz méteresre csökkent a látótávolság. Én magam „jéggé fagyva” értem a célba, a szakasz végén 40 kilométer hosszú lejtőn kellett lejönni, ott már nagyon remegtem. Az eredményemmel elégedett vagyok, az 50 és 60 év közöttiek kategóriájában nyolcadik lettem, öt német és két osztrák előzött meg, abszolútban pedig a 74. pozícióban értem célba. Sikerült javítanom a tavalyi időeredményemen, közvetlen vetélytársam ráadásul mögöttem végzett – számolt be lapunknak Benedek István.

A balatonfüredi szenior kerékpáros ezzel korcsoportjában összetettben a második helyen áll. A sorozat következő állomásának az ausztriai Villach ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!