Sport

2015.09.07. 20:20

Észak-Írország-Magyarország: nagy kár érte

Belfast, Veszprém – Emberelőnyben, hosszabbításban kapott gólt a magyar labdarúgó-válogatott, amely döntetlenre végzett Észak-Írországban Európa-bajnoki selejtezőn.

Horváth Gábor

Észak-Íro.–Magyarország
1:1 (0:0)

Windsor Park, 10 ezer néző. V.: Cakir (török).
Észak-Írország: McGovern – Baird, J. Evans, McAuley, McLaughlin – C. Evans (McGinn, 56.), Brunt, Norwood (Magennis, 75.), Davis, Dallas (Ferguson, 84.) – Laferty. Szövetségi kapitány: Michael O’Neill.
Magyarország: Király – Fiola, Guzmics Kádár, Leandro – Dzsudzsák, Elek (Nagy, 23.), Kalmár, Gera, Németh (Vanczák, 89.) – Szalai (Priskin, 68.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck.
Kiállítva: Baird (81.).

Két veszprémi fiatalemberrel a keretében utazott Észak-Írországba a magyar válogatott, Kádár Tamás a kezdőcsapatban szerepelt, a VFC USE nevelése, Lang Ádám a cserepadon foglalt helyet.

A hazaiak több veszélyes pontrúgást is elvégezhettek, igazán nagy helyzetbe azonban nem kerültek. A magyar csapat sem, sőt a mieink nem igazán tudták megtartani a labdát. Elek Ákost sérülés miatt le kellett cserélni, Nagy Ádám először lépett pályára a nemzeti csapatban.

Az ír Chris Baird (b) és Kalmár Zsolt a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők F csoportjában játszott Észak-Írország - Magyarország mérkőzésen a belfasti Windsor Park Stadionban 2015. szeptember 7-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az összecsapás mindkét csapat számára nagyon fontos volt, a házigazdák egy sikerrel bebiztosíthatták részvételüket a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon, míg a mieink nagy lépést tehettek volna a kijutás felé. A felek óvatosan kezdtek, aztán fokozatosan az észak-írek ragadták magukhoz a kezdeményezést.

Az ír Corry Evans és Elek Ákos a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők F csoportjában játszott Észak-Írország - Magyarország mérkőzésen a belfasti Windsor Park Stadionban 2015. szeptember 7-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az első félidő jórészt mezőnymunkával telt, de a vendégek védelmére sokkal nagyobb teher hárult. A hazai kaput két távoli lövés, Dzsudzsáké és Némethé célozta az első játékrészben.A második félidő elején Gera fejese szállt el a kapu előtt, a magyar csapat jobban játszott, mint a szünet előtt. Többet volt nálunk a labda és ígéretes akciókat is vezettünk. A hazaiak kissé visszahúzódtak, és a kontrákra építettek.Kalmár szabadrúgását védte a kapus, a 74. percben azonban nagyot hibázott McGovern. Dzsudzsák ívelt be, a hálóőr kezéből kicsúszó labdát Guzmics Richárd passzolta a hálóba, 0:1.

A 93. percben egyenlítettek a hazaiak, Király védése után Laferty nem hibázott, 1:1.

Még két selejtezőmeccs van hátra

Még két forduló van hátra a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőből. Az Fcsoportban szereplő mieink október 8-án Feröert fogadják, majd Görögországban fejezzük be a sorozatot. Az utolsó meccset október 11-én játsszuk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!