Sport

2015.10.06. 13:31

Négy hetes kihagyás vár Zeitzre

Veszprém - Nem kell műteni Christian Zeitzot, az MVM Veszprém férfi kézilabda együttes jobbátlövőjét, aki a hétvégi, Zágráb elleni meccsen sérült meg.

B. Virág Rita

Ahogy arról már beszámoltunk, Nagy László után a másik jobbátlövőjét is elvesztette a veszprémi gárda.Christian Zeitz válla még Zágrábban sérült meg, így még szombat éjjel hazautazott Veszprémbe. Itt megröntgenezték, majd dr. Mahunka Zsolt, csapatorvos is megvizsgálta, azonban úgy vélte, vállspecialistára lesz szükség.

A bakonyi csapat felkereste dr. Balogh Péter vállspecialistát, aki szabadságát megszakítva azonnal a veszprémiek rendelkezésére állt, ezért a klub külön köszönetét is kifejezte.

A szakember megállapította, hogy szerencsére nem komoly a baj, nincs szükség műtétre, konzervatív terápiával is gyógyítható a sérülés.

Mint megtudtuk, a vállízületek egyike okozza a fájdalmat, amely egyszer már korábban is megsérült.

A Napló azt a tájékoztatást kapta, hogy ezen a héten még nem terhelheti a fájós vállát a bal kezes játékos, ezt csak a jövő héttől szabad neki. Ha a rehabilitáció megfelelő ütemben halad, a harmadik héten már becsatlakozhat a munkába és utána már csak Javier Sabate döntésén múlik, mikor küldi pályára.

Három hét múlva természetesen újabb kontroll vár majd a kézilabdásra, ahol a visszatérésről is többet tudhatunk majd.

A hétvégén a török Besiktas ellen játszik Bajnokok Ligája találkozót az MVM Veszprém, ahol Gulyás Péteren és Gasper Margucon kívül nem lesz más balkezes játékos a keretben.

A csapat a húzós hétvége után hétfőre és keddre pihenőt kapott, de szerdán ismét munkába állnak Miklerék. A Besiktas eddig nyeretlen, nulla pontos a veszprémi nyolcasban. Először hazai pályán 30:24-re kikapott a Celjétől, majd a THW Kiel otthonában 32:21-es vereséget szenvedett, végül a mögöttünk hagyott hétvégén, megint otthoni környezetben 40:30-ra alulmaradt a PSG-vel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!