Sport

2015.10.26. 09:34

Remek veszprémi teljesítmények a szombathelyi futóbajnokságon

Veszprém, Szombathely – A vasi megyeszékhely adott otthont Magyarország 2015. évi egyetemi és főiskolai tájékozódási futóbajnokságának. Az október elején megrendezett versennyel azonos helyszínen és időpontban rendezték meg – annak kísérő rendezvényeként – a Jurisics-kupát.

Napló-információ

A változó hosszúságú – rövid, közép- és rövidített normál távú – pályákat Szombathely Fő tere, az Iseum és a történelmi belváros érintésével, majd a falumúzeum területén, végül az utolsó futamon a parkerdőben tűzték ki a szervezők. A sportág iránt érdeklődő kezdők mindhárom napon a tájékozódási futást népszerűsítő céllal kialakított egyszerűbb pályákon, néhol szalagozással segített útvonalakon, valamint történelmi sétán kóstolhattak bele a térképolvasás rejtelmeibe.

A résztvevők lelkesedését a harmadik futam idejére alaposan elromló idő sem törte meg, a vasárnapi szakadó esőben és alig 4 fokban, bőrig ázva is sokan teljesítették a távokat. A regionális rangsoroló tájékozódási futóversenyen egy sajnálatos hiba miatt (két ellenőrző pont nem a térképen jelölt helyen volt) az első napi eredményeket néhány kategóriában törölni kellett, ami a végeredményeket is módosította. A nagy baki ellenére a Veszprémi Honvéd Sportegyesület színeiben induló Bálint család minden tagja remek teljesítménnyel rukkolt elő.

Eredmények: FN10D: 1. Bálint Gergő, F12C: 2. Bálint Ádám, F14B: 1. Bálint Benedek, F40: 2. Bálint Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!