Sport

2015.11.28. 16:50

Ezt a pechet! - Megint nem sikerült...

Ajka – Óriásit küzdött, de a szerencse nem állt az FC Ajka mellé a Zalaegerszeg elleni NB II-es labdarúgó rangadón.

Horváth Gábor

FC Ajka-ZTE 1:2 (0:0)

Ajka, 300 néző. V.: Oláh. FC Ajka: Jánosa – Zsirai, Császár, Zámbó, Pesti – Horváth, Pavlitzky – Pál (Olasz, 60.), Stieber, Besztercei (Bölcsföldi, 73.) – Sowunmi. Edző: Jákli Péter.

Zalaegerszegi TE: Szappanos – Króner, Gyagya (Szalkai, 46.), Forgács, Bedi – Patvaros, Nagy, Babati (Szöllősi, 79.), Szakály (Koller, 56.) – Horváth, Városi. Edző: Csank János.

Sowunmi Thomas 100. alkalommal lépett pályára az FC Ajka mezében, a kezdés előtt Kaibás Dezső klubelnök köszöntötte a korábbi válogatott kiválóságot.

A hazaiak szokatlan módon kék szerelésben játszottak, talán ettől (is) remélték, hogy rossz sorozatuk megszakad és végre ismét nyernek.

Ahogyan várható volt, a vendégek irányították a játékot, a tartalékos FC Ajka keveset birtokolta a labdát. Ennek ellenére a ZTE kapuja előtt alakult ki veszélyesebb szituáció, a 16. percben Horváth beadására Sowunmi ugrott fel fejelni az ötösön, de a védők tisztázni tudtak.

A 23. percben egy szöglet után ismét a hazaiak veszélyeztettek, Zsirai pörgetett, a labda alig ment kapu fölé. Nem sokkal később a másik oldalon Szakály szabadrúgása szállt kapu mellé. A 27. percben Pavlitzky ígéretes szituációból próbálkozhatott, de 17 méterről magasan fölé bombázott. Az Ajka időközben eltüntette az első negyedórában látott különbséget a mezőnyben, sőt, átvette a kezdeményezést, azonban egyik csapat sem játszott jól.

A 33. percben szép jobboldali akciót követően Sowunmi lőtte be a labdát középre a kapu elé, s mivel ő nem volt ott, nem is érkezett senki rá a hazaiaktól. A 41. percben Horváth Roland puskázta el az első nagy zalaegerszegi helyzetet, a csatár szépen vett át egy indítást, majd csúnyán fölé durrantott.

Szünet után gyorsan hátrányba kerültek a hazaiak.

A 48. percben megszerezte a vezetést a ZTE, a szünetben becserélt Szalkai szépen húzott el a bal oldalon és Jánosa mellett a kapuba lőtt, 0:1.

A vendégek nyugodtan futballozhattak, és a korábbinál lazábban, illetve veszélyesebben is játszottak, az ajkaiak nem tudtak nyomást gyakorolni ellenfelükre. Koller szabadrúgását Jánosa ütötte vetődve oldalra a jobb alsó elől.

A folytatásban nagy erőket mozgósított a Jákli-csapat, a 67. percben Pesti lövése vágódott le a védőkön és pattogott kapu mellé. Szöglet után Stieber cselezte be magát gyönyörűen a 16-oson belülre, erős lövését Szappanos kiütötte. A 73. percben egy szögletet követően a felfutó Császár kanalazta mellé a játékszert. A Veszprém megyeiek beszorították vetélytársukat, érett a gól. Nem is kellett rá sokat várni.

A 77. percben egy villámgyors hazai támadás végén Bölcsföldi remek passzával Olasz ugrott ki, húzta el, majd lőtte a labdát a vendégkapuba, 1:1.

Pörgött a hazai együttes. Bölcsföldi húzott el a bal oldalon, befelé cselezett, majd alig tekert kapu fölé. A 82. percben Jánosának kellett óriásit védenie.

Eldöntötte a ZTE, a 85. percben egy felívelés után Koller elé került a labda, aki közelről fejjel nem hibázott, 1:2.

Középkezdés után ismét Olasz került helyzetbe, a csatár egy visszagurítást belsőzött kapufára, hatalmas lehetőség volt. Az Ajka igyekezett egyenlíteni, a zalaegerszegiek veszélyes kontrákat vezettek, de több találat már nem született.

Az ajkaiaknak nem volt szerencséjük, a döntetlenre simán rászolgáltak volna. Ugyanakkor az is igaz, hogy igazán jól csak a kapott gól utáni fél órában játszott a hazai együttes.

Jákli Péter: - Az egész őszünk erről szólt, nüanszokon múlt a meccs. Egyenrangú ellenfelei voltunk a Zalaegerszegnek, sőt a végén inkább nekünk voltak lehetőségeink, de ilyen a futball.

Csank János: - Jól kezdtünk, aztán valahogy elveszítettük a fonalat. A második félidőben nem volt gond, de a kapott gól átrendezte a meccset. Feljött az ellenfél, mi pedig nem voltunk elég agresszívek, elveszítettük a párharcokat. A hajrában aztán sikerült eldöntenünk a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!