Sport

2015.12.18. 15:30

Nagyot villantanának - Idei utolsó bajnokijára készül az 1. FC Veszprém

Veszprém - Idei utolsó mérkőzésére készül az 1. FC Veszprém a futsal NB I-ben. Az ellenfél nullapontos, ám előre leírni mégsem szabad.

Horváth Gábor

Hétfőn a Rubeola FC otthonában lép pályára az 1. Futsal Club Veszprém, amelynek ez lesz idén az utolsó fellépése.

A találkozó esélyesei az ötödik helyen álló bakonyiak, akik legutóbb, december elején hazai pályán két vállra fektették a profi Berettyóújfalut. A Rubeola FC ezzel szemben egyetlen pontot sem tudott szerezni az ebben a szezonban lejátszott tíz bajnoki mérkőzésén.

- Tizenegy találkozón kellett arra várni, hogy végre azt a teljesítményt lássam, amire ez a csapat igazán képes - utalt vissza együttese korábbi hullámvölgyére, majd a Berettyó elleni nagyszerű győzelemre Madarász János vezetőedző, aki a 3:1-es siker után másfél hét pihenőt adott csapatának.

- Meg kell tanulnunk, hogy nem szabad elkényelmesedni. A bajnokság erősödik, a csapatok egyre jobbak. Bízom benne, hogy a mosta-ni formánkat át tudjuk majd menteni a rájátszásba, ahol nagyot akarunk villantani. Korábban úgy volt, hogy az alapszakaszban remekeltünk, később viszont botlottunk, most bízunk benne, hogy a visszafogottabb őszi szereplés eredményes folytatást hoz - fogalmazott a bakonyiak edzője.

A veszprémi együttes (sárga mezben balra Bognár, a labdával Tatai) hétfőn idegenben játszik (Fotó: Penovác Károly)

Madarász János a hétfői bajnokival kapcsolatban megjegyezte: nem igazán szereti az ilyen meccseket.

- Vetélytársunknak nincs veszítenivalója, nyugodtan játszhat. Nem tudjuk, mire számíthatunk ellenük. A felkészülés alatt igyekeztünk a játékosokban tudatosítani azt, hogy nem bízhatják el magukat - tette hozzá a veszprémi tréner.

A Rubeola FC-1. FC Veszprém meccs hétfőn 19 órakor kezdődik Csömörön. Mint ismeretes, a magyar futsalválogatott a veszprémi Németh Péterrel a soraiban sikerrel vette a hazai rendezésű világbajnoki selejtezőt. A mieink Ukrajna mögött a második helyen jutottak tovább a tornáról, megelőzve a belgákat és az angolokat.

- Nagyon pozitívra értékelem a válogatott teljesítményét. Egy kicsit az ukránok elleni meccs bosszantott, ha az em-berelőnyt sikerült volna gólra váltanunk, kizökkenthettük volna ellen-felünket. Amúgy jó volt látni, hogy a játékosok „meghaltak” egymásért, és partiban voltunk egy világelitbe tartozó együttessel. Németh Pétert is dicséret illeti, mindent megtett a csapatért, amit csak tudott - mondta kérdésünkre Madarász János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!