Sport

2016.01.15. 18:37

Az év sportolójának választották a pápai szervátültetett atlétát!

Kategóriájában a 2015-ös év legjobb férfi sportolójának választották Gelencsér Róbert pápai szervátültetett atlétát a magyar sportújságírók 58. alkalommal megtartott szavazásán.

Polgár Tibor

A Magyar Sportújságírók Szövetségének 279 tagja kilenc kategóriában szavazta meg 2015 legjobb sportolóit, az év gólja különdíjról pedig egy tízfős szavazóbizottság döntött. A díjakat a Nemzeti Színházban lebonyolított gálaesten adták át. Az év fogyatékkal élő férfi sportolójának Gelencsér Róbertet is jelölték. A kiváló pápai sportember tavaly Argentínában a szervátültetettek világjátékán hét érmet, köztük négy aranyat nyert.

Gelencsér Róbertet kategóriájában a 2015-ös év legjobb férfi sportolójának választották meg a sportújságírók szavazásán

Végül Gelencsér Róbert nagy fölénnyel nyerte el kategóriájában az első helyet: a szervátültetett atléta 481 szavazatot kapott a zsurnalisztáktól, mögötte Boronkay Péter kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok paratriatlonistára 247-en, míg Szegfű Attila kerékpárversenyzőre 175-en voksoltak.

Gelencsér Róbert az egyéni díj mellett a férfi szervátültetett atlétaváltó tagjaként a fogyatékkal élőkből álló legjobb csapatok mezőnyében is jelölt volt. Itt a férfi speciális olimpiai kosárlabda-válogatott kapta a legtöbb szavazatot, a szervátültetett atlétaváltó második, a női kerekes székes vívóválogatott pedig harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!