Sport

2016.01.03. 15:08

Sportos évbúcsúztató - Többek között labdarúgók, kézilabdások is futottak

Pápa - Közel kétszázan indultak a városi szilveszteri futóversenyen, köztük Kiss Gergő és Szalai Benjamin. A Pápáról indult és a VEDAC színeiben versenyző két futóatléta kategóriájukban az élen végzett.

Molnár Tímea

Futóidőnek nem ideális hidegben vágtak neki a futók a belvárosban kijelölt versenytávoknak az év utolsó pápai sportversenyén. A legkisebbek, a 12 év alattiak egy kört - körülbelül egy kilométert - tettek meg a Fő tér-Korvin utca-Bástya-Eötvös utca- Kossuth utca-Fő tér útvonalon, az idősebbek ennek kétszeresét. A versenykategóriák mellett örömfutást is meghirdettek a szervezők - Pápa város önkormányzata, valamint a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont -, ennek lényege a közös mozgás volt, győztest és helyezetteket nem hirdettek.

A futóverseny résztvevői közt volt a Pápai SE két korábbi atlétája, Kiss Gergő, aki ma már a VEDAC versenyzője, illetve Szalai Benjamin, aki Pápa után szintén a VEDAC-ban folytatta, jelenleg pedig az Egyesült Államokban, Észak-Karolinában tanul. Az év végi könnyed futást elmondásuk szerint mindketten szívesen vállalták, könnyen teljesítették a versenytávot, és szinte együtt futottak be a célba. Az indulók közt találtuk Gőrber Attilát, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) elnökét és az utánpótlás-neveléssel foglalkozó futballklub több edzőjét, emellett pedig a különböző korosztályos csapatokban játszók is vállalkoztak a szilveszteri futásra.

A 2015-ös év utolsó napján rendezett sporteseményen közel kétszázan indultak el a belvárosban kijelölt versenytávokon
Fotó: Molnár Tímea

A mezőny tagjai közt volt a szervátültetettek 2015. évi világjátékán aranyérmet szerző Gelencsér Róbert, az NB II-ben szereplő Bakonyerdő Elmax Vasas kézilabdacsapata, iskolai közösségek, baráti társaságok, a Pápán vagy a környéken szilveszterezők, a szabadidejükben rendszeresen futók, továbbá olyanok is, akik nem húznak gyakran futócipőt. A futókat a távok megtételét követően forró tea várta, az eredményhirdetésen Áldozó Tamás polgármester gratulált a dobogósoknak, akik érmet és ajándékcsomagot kaptak, míg az örömfutás résztvevői között pezsgőt sorsoltak ki.

A futóversenyt ostormenet vezette fel, a régi hagyományban az ostorcsattogtatás a megtisztulást szimbolizálja, ezzel fogadták elődeink az elkövetkező új esztendőt - mondta el Pintér Péter, az ostormenetet szervező Hét Csillag Kulturális és Sport-egyesület elnöke. A menet a Március 15. tértől a Fő utcán át vezetett a Fő térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!