Sport

2016.02.07. 17:49

Rendezni tudták soraikat a veszprémiek

Veszprém - Izgalmas, szoros mérkőzésen tudta legyőzni az MTK-Törökbálint csapatát a Veszprém, ezzel biztosította első helyét a kosárlabda NB I/B nyugati csoportjában.

MTK-HOYA-Pannon Egyetem 63:68 (20:20, 15:17, 12:12, 16:19)
Törökbálint, 200 néző. Vezette: Radnóti, Kovács, Maár. MTK Törökbálint: Jakab 16/6, Horváth 11/6, Boinitzer 4, Bíró 2, Szabó 2. Csere: Trepák 10, Mészáros 10/6, Bihari 6, Baross 2, Spiriev. Vezetőedző: Szarvas Gábor. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém: Vertetics 4, Simon 13, Novák 6/6, Kámán 13/6, Körtélyesi 26/9. Csere: Takács 3, Sipos, Kálló 3. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Az már az első negyedben kiderült, hogy a hazaiak felkészültek a veszprémiekből, de a vezetést csak 9:8-nál tudták átvenni. Vertetics ismét inkább csak statisztált a többi veszprémi játékosnak, de Simon átvette a csapat irányítását, így az MTK nem tudta érvényesíteni akaratát. A folytatásban fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a vendégek megrázták magukat. A pontos támadások mellé sikerült a védekezést is felzárkóztatni, agresszíven tartották távol az ellenfelet a gyűrűtől, aminek köszönhetően 23:30-ra el is mentek. Tíz ponttal is elhúztak, de a szünet előtt érthetetlen módon lazítottak a veszprémiek. A folytatásban a pontatlanság rányomta a bélyegét a játékra, Kámán vette fel hamarabb a ritmust, segítségével sikerült a vendéglátók közelében maradni. A végjáték ismét hatalmas izgalmakat rejtett, az MTK is harciasabbá vált, és Trepák triplájával egyenlített is (61:61). Végül a veszprémiek jöttek ki győztesen a nagy csatából.

Mérész Csaba: - Nem tagadom, sokat öregedtem a derbin, de a lényeg a diadal. Nekem leginkább az tetszett, hogy - „Körte” remeklésén túl - csapatként dolgoztunk, a srácok kisegítették egymást.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!