Sport

2016.03.09. 20:38

Maks Strumica-MVM Veszprém: Csak semmi megerőltetés - pihent a fél veszprémi csapat

Strumica – A SEHA-Liga sereghajtónál még az is belefért, hogy a fél csapatot pihentette Javier Sabate vezetőedző. Az MVM Veszprém kötelező és magabiztos győzelmet aratott félgőzzel is a Maks Strumica otthonában.

B. Virág Rita

Maks Strumica-MVM 23:37 (11:21)
Strumica, 300 néző.
Maks Strumica: Kosteski, Dimitrov -  Atanasov, Tasov, Vezenkovski 1, Terzijev, Stojanov, Sokolov 6, Nakov 1 (1), Mastev, Milosavljevic 3, Majic 6 (2), Levov, Cizmovic 6. Edző: Vancho Trendafilov. MVM Veszprém: Alilovic, Mikler – Lékai 2, Sliskovic 2, Chema 1, Ugalde 6, Nilsson 5 (1), Palmarsson, Schuch 2, Guardiola 4, Iváncsik 6, Gulyás 4, Ilic 5 (1). Edző: Javier Sabate.
Kiállítások: 4, ill. - perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

Először láthattuk a pályán az új igazolást, Isaias Guardiolát, akit kezdőként küldött harcba Javier Sabate edző a macedón Maks Strumica ellen, sőt felépült végre sérüléséből Gulyás Péter is.

Ilic szerzett vezetést övéinek a SEHA-Ligában még nyeretlen sereghajtó ellen, majd Guardiola megszerezte első gólját az MVM Veszprém színeiben.

Február elején a két csapat elég egyoldalú mérkőzést játszott, akkor a magyar alakulat 34 gólos diadalt aratott, 50:16-ra nyert a lézengő macedónok ellen. A két csapat közt most is, már az első öt percben kiütközött a különbség, az 5. percben már 4:1-re vezetett az MVM.

A hazaiak becsülettel próbálkoztak, de a 10. perc végéig csak Sokolov és Milosavljevic tudta bevenni Alilovic kapuját, míg a magyar bajnok minden megerőltetés nélkül szaporította góljai számát, Nilsson például ekkor már három gólnál járt (3:10).

A Veszprém fölénye elvitathatatlan volt, de azért meg kell dicsérni Sokolovot, aki egy indítás végén cunderezett Alilovic kapujába (6:12).

A 21. percben már tíz volt közte, Sliskovic szerezte a vendégek 17. találatát. A házigazdák ezt követően valamelyest észhez tértek és egy 4:1-es szériával 11:18-ra alakult az állás (26. perc). A hátralévő percekben a Veszprém könnyű gólokkal 11:21-re tornázta fel a differenciát.

Hazai góllal indult a második felvonás, majd sorrendben Ilic, Lékai, Guardiola, majd Ugalde is eredményes volt (12:25). Aztán kicsit alább hagyott a vendégek lendülete és ezt kihasználva a Maks Strumica 16:26-ra felzárkózott. Sőt, Majic már kilencre faragta a hátrányt, Ugalde azonban visszaállította a tíz gólos előnyt.Ne kapjuk fel a fejünket, de talán érdemes lenne Nilssonnal hetest is lövetni, a svéd ugyanis ebben a műfajban is megállja a helyét, a 48. percben magabiztosan végezte el a megítélt büntetőt (18:30). Sliskovic átlövésével kezdődött meg az utolsó tíz perc, amit már mindenki nagyon várt.

A hátralévő percekre nem maradt nyitott kérdés. Az MVM Veszprém könnyedén és biztosan menetelt előre. A meccs még egy gyenge edzésnek sem illett be, s láthatóan a bakonyiak is csak arra vigyáztak, hogy senki se sérüljön meg. Javier Sabate még azt is megengedhette, hogy a csapat nagy részét pihentesse, így be sem nevezte Nagy Lászlót, Gulyás Péter az első negyedóra végén leült, Terzic, Marguc, vagy Sulic pedig pályára sem került, Chema is csupán percekre.

A Veszprém megnyerte a SEHA-Liga alapszakaszát, de szombaton a szlovák Presov otthonában még bizonyítania kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!